Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η καλύτερη μπασκετική ομάδα όλων των εποχών;

Η καλύτερη μπασκετική ομάδα όλων των εποχών;

Ήταν Απρίλιος του 1996 όταν οι Chicago Bulls έθεταν ένα ρεκόρ που θα έκανε πολλούς να αναφωνήσουν πως ήταν η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Και αρκετοί από αυτούς το πιστεύουν ακόμα και σήμερα.

Στις 16 Απριλίου οι Bulls σημείωναν την 70ή νίκη τους στην κανονική σεζόν, γράφοντας εκείνο το τρομακτικό 72 (νίκες) – 10 (ήττες) και σβήνοντας από τον χάρτη το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσαν από το 1972 οι Lakers (69-13).

Συμπεριλαμβανομένων των playoffs, οι πρωταθλητές Bulls του Τζόρνταν, του Πίπεν και του Ρόντμαν κέρδισαν τα 87 από τα 100 παιχνίδια!

Ο Ρόντμαν είχε μόλις έρθει στους Bulls από το San Antonio και τους ξεπλήρωσε με τα περισσότερα ριμπάουντ της χρονιάς.

Οι Bulls του 1995-96, στην 30ή τους σεζόν στο ΝΒΑ, μονοπώλησαν στο παρκέ και τόσο οι συνολικές τους επιδόσεις όσο και τα ατομικά στατιστικά των παικτών τους ζωγράφισαν μια εικόνα που δύσκολα μπορείς να επιχειρηματολογήσεις εναντίον της.

Το ρεκόρ τους εξάλλου καταρρίφθηκε 10 χρόνια αργότερα, από τους φανταστικούς Golden State Warriors το 2015-16, που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με 73-9. Ίσως έφταιγε που αυτοί οι Warriors είχαν κάποια σχέση με τους χρυσούς Bulls, καθώς ο προπονητής τους Στιβ Κερ ήταν ο point guard εκείνων των ιπτάμενων Bulls.

Οι οποίοι συνεχίζουν να κατέχουν το ρεκόρ της μόνης ομάδας που πήρε περισσότερα από 70 παιχνίδια στην κανονική σεζόν και το πρωτάθλημα στα playoffs.


Πηγή