Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Η μέρα που ο Μπάτζιο επέστρεψε στη Φλωρεντία με τη φανέλα της Γιουβέντους

Στις 6 Απριλίου 1991 το Αρτέμιο Φράνκι… έβραζε για το ματς της Φιορεντίνα με τη Γιουβέντους.

Ο λόγος δεν ήταν βαθμολογικός, αφού οι δύο ομάδες περίμεναν το τέλος μιας τραγικής σεζόν για αμφότερες, αλλά η επιστροφή του Ρομπέρτο Μπάτζιο ως αντίπαλος, για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφή του, πιο ακριβή του κόσμου τότε, στους μπιανκονέρι.

Η εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες από την curva Fiesole, το πέταλο των ultras των βιόλα, κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα. Για ακόμη μία φορά, όμως, ο «θεϊκός κοτσιδάκιας» βρήκε τον τρόπο να… ντριμπλάρει.

Με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Φιορεντίνα, η Γιούβε κερδίζει πέναλτι αλλά ο Μπάτζιο αρνείται να το εκτελέσει, με τη δικαιολογία ότι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τον ξέρει καλά. Λίγα λεπτά μετά, όταν έγινε αλλαγή, κατευθυνόμενος προς τον πάγκο της ομάδας του, θα σκύψει και θα πάρει ένα κασκόλ των βιόλα που είχαν πετάξει από την εξέδρα.

Οι αποδοκιμασίες των τιφόζι των Τοσκανών σταμάτησαν, αυτοί των Τορινέζων πήγαν στην προπόνηση της επόμενης μέρας για να τον… κράξουν για την κίνηση με το κασκόλ και η Φλωρεντία θυμάται ακόμη και σήμερα μια από τις πιο ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές μέρες της…


Πηγή