Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Η μεγάλη ώρα για την ΑΕΚ έφτασε

Την τελευταία φορά το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο και παρέμεινε έτσι για αρκετή ώρα μετά τη λήξη, γιορτάζοντας μία νίκη που έφερνε την πρόκριση πιο κοντά από ποτέ. Τώρα, μία νίκη δεν θα τη φέρει τόσο κοντά, αλλά σίγουρα θα δώσει βάσεις σε τέτοιες συζητήσεις. Πάνω από όλα, όμως, θα δώσει χαρά σε όσους έπρεπε να περιμένουν 12 χρόνια για να δουν ξανά μπροστά τους το πιο όμορφο σεντόνι του ποδοσφαίρου και να ακούσουν ξανά τη γλυκιά μελωδία… Είναι το Champions League, είναι στο ΟΑΚΑ, είναι απόψε και είναι απέναντι στη Μπενφίκα. Αυτή που θα πρέπει να χάσει, ακόμη κι αν παίξει όπως η Μίλαν στις 22 Νοεμβρίου του 2006…

Προσφέρονται και οι μέρες άλλωστε… Σαν χθες, πριν εννιά χρόνια, την 1η Οκτωβρίου 2009, το ζευγάρι στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ήταν το ίδιο και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς άφηνε την άμυνα για να κάνει τη διαφορά στην επίθεση, βάζοντας το γκολ που θα έδινε τη νίκη στην Ένωση (1-0). Μια άλλη ΑΕΚ. Όχι επειδή δεν ήταν πρωταθλήτρια ή επειδή έπαιζε στο Europa League, αλλά επειδή έδινε μάχη για να είναι ομάδα, με μια διοίκηση που δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα βασικά και με ένα ρόστερ που είχε φτάσει στα όρια του με τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν. Προβλήματα που παραπέμπουν σε μια εποχή που ο «δικέφαλος» έχει αφήσει πίσω και η αποψινή βραδιά (22:00 – Cosmote Sport 2) είναι κι αυτή ακόμη ένα ορόσημο για αυτήν τη νέα εποχή.

«Το Champions League είναι η δικαίωση μας», έλεγαν οι «κιτρινόμαυροι» μετά την κλήρωση των ομίλων και σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να το ζήσουν παρέα με τον κόσμο τους. Αυτόν που δεν τους άφησε μόνους ούτε στο Αμστερνταμ, αποκρούοντας την απογοήτευση για την ήττα. Τα πάντα, άλλωστε, είναι ανοιχτά ακόμη και μια ενδεχόμενη νίκη της πρωταθλήτριας απόψε θα της επιτρέψει να το πιστέψει, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα δεν λείπουν. Εκτός βρίσκεται ο τιμωρημένος Λιβάγια, ο τιμωρημένος και τραυματίας Λόπες, οι ανέτοιμοι Αλεφ και Μπογέ. Μέσα, όμως, ο Μπακασέτας, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ανεβασμένος μετά το γκολ και την εμφάνιση του κόντρα στο ΟΦΗ για το πρωτάθλημα.

Εκεί όπου ακολουθεί ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό θα απασχολήσει από αύριο τους «κιτρινόμαυρους». Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα Champions League και η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να δώσει τα πάντα για τη νίκη, αφού πρόκειται για ένα ματς που θα κρίνει πολλά, όπως είπε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Με την Μπάγερν Μονάχου να έχει σίγουρη την 1η θέση, άλλωστε, οι αναμετρήσεις των άλλων τριών είναι που θα καθορίσουν το ποια θα ακολουθήσει τους Βαυαρούς στους «16» και το ποια θα συνεχίσει στο Europa League. Και η Ένωση, αν και γνωρίζει ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, θέλει να τις εξαντλήσει, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς.

Δε θα είναι εύκολο, παρά τις απουσίες που έχουν και οι Πορτογάλοι (Ζαρντέλ, Γκαμπριέλ), αλλά και τι ήταν εύκολο για την ΑΕΚ σε όλη αυτή την πορεία της τελευταίας πενταετίας; Μια πορεία συνεχώς ανοδική, μια σταθερή πρόοδος, μια μεγάλη επιστροφή, μια εκπληκτική επιτυχία που έκανε την Ένωση την αγαπημένη ομάδα του διεθνούς Τύπου σε ό,τι αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση φέτος. Ας τους δώσει, λοιπόν, σε λίγες ώρες η πρωταθλήτρια, μαζί με τους περισσότερους από 40.000 φίλους τους που αναμένονται στο ΟΑΚΑ, ακόμη ένα λόγο για να την αποθεώσουν…

Σε αυτήν τη νέα εποχή που έχει μόνο πρόοδο, εξέλιξη, βελτίωση, διακρίσεις, επιτυχίες και τίτλους η ΑΕΚ κουβαλάει και σαν προίκα και… κληρονομιά κάτι πολύ σημαντικό από την παλαιότερη -αλλά πολύ καλή- εποχή. Τότε που -όπως προαναφέρθηκε- το ματς με τη Μίλαν είχε ολοκληρωθεί, αλλά το ΟΑΚΑ δεν άδειαζε με τίποτα για να γιορτάσει την επικράτηση της μεγάλης Κυρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου επί της πλέον επιτυχημένης ιταλικής ομάδας στην Ευρώπη (και από τις πλέον επιτυχημένες στη γηραιά ήπειρο γενικότερα στον θεσμό με επτά κατακτήσεις). Για την ΑΕΚ προίκα είναι ότι υπάρχει και το αήττητο στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Οι πρωταθλητές, αγωνιζόμενοι στο Champions League, στο ΟΑΚΑ έχουν δυο νίκες και μία ισοπαλία σε φάση ομίλων της διοργάνωσης. Νίκες επί της Μίλαν και της Λιλ, αλλά και ισοπαλία (που στο τέλος στοίχισε) με την Άντερλεχτ… Οι προηγούμενες συμμετοχές της ήταν με έδρα την Νέα Φιλαδέλφεια και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας (και το «Απόστολος Νικολαΐδης»).

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή