Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Η Μπάμπεργκ στον δρόμο της ΑΕΚ και το ιδιαίτερο με τον όμιλό της

Η Μπάμπεργκ στον δρόμο της ΑΕΚ και το ιδιαίτερο με τον όμιλό της

Η ΑΕΚ άφησε εκτός συνέχειας του Basketball Champions League 2018-19 τον ΠΑΟΚ και συνεχίζει την πορεία της στη διοργάνωση, στην οποία θέλει να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Μπάμπεργκ, στο τελευταίο και πιθανότατα πιο δύσκολο «εμπόδιο» για το δεύτερο σερί Final 4.

Η Ένωση θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Νίκου Ζήση, την οποία είχε ως αντίπαλό της και στους ομίλους, αλλά στο ματς του ΟΑΚΑ ο Έλληνας άσος δεν είχε αγωνιστεί, καθώς ήταν τραυματίας. Οι φίλοι του «δικεφάλου» περιμένουν τον πρώην άσο τους για να τον αποθεώσουν και ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι από την ομάδα τους, για να έρθει η πρόκριση.

Η Μπάμπεργκ επιβλήθηκε της Μπάνβιτ από την Τουρκία στο Round of 16, νικώντας στο πρώτο ματς με 81-79 και στο δεύτερο με 88-85 (συνολικό 169-164). Από την πλευρά της, η ΑΕΚ πέρασε τον ΠΑΟΚ, αφού τον νίκησε στο πρώτο παιχνίδι, στην Πυλαία, με 84-75 και έχασε στον χθεσινό επαναληπτικό με 63-62.

Τα ζευγάρια είναι:

  • Χάποελ Ιερουσαλήμ-Τενερίφη
  • Νίζνι Νόβγκοροντ-Αντβέρπ
  • Ναντέρ-Βίρτους Μπολόνια
  • Μπάμπεργκ-ΑΕΚ

Το ιδιαίτερο με την Ένωση και τον όμιλό της στη regular season είναι πως και οι τέσσερις ομάδες που προέκυψαν σε αυτόν, πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά. Οι άλλες δύο ήταν η Χάποελ Ιερουσαλήμ, η οποία επιβλήθηκε της Νεπτούνας στους «16», νικώντας το πρώτο ματς με 86-74 και το δεύτερο με 84-64, αλλά και η Αντβέρπ, που προκρίθηκε επί της Μούρθια με νίκη 75-67 στον πρώτο αγώνα και ανώδυνη ήττα στον επαναληπτικό με 78-77.


Πηγή