Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Η ομάδα που έχει κυριολεκτικά μετρημένους οπαδούς

Η ομάδα που έχει κυριολεκτικά μετρημένους οπαδούς

Στη φωτογραφία του κειμένου φαίνονται οι παίκτες της Κιέβο να χαιρετούν τον κόσμο τους, αλλά πόσος είναι αυτός ο κόσμος;

Η Βερόνα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ιταλίας, είναι αυτή με το καλύτερο παγωτό σύμφωνα με τους γείτονες, είναι η πόλη του Ρομέο και της Ιουλιέτας, η πόλη της Ελλάς Βερόνα που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1985 και η πόλη της… Κιέβο.

Είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει τη συμπάθεια των τρίτων επειδή κατάφερνε επί σειρά ετών να παραμένει στη Serie A κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και χωρίς να έχει καμία βοήθεια από τους οπαδούς της. Γιατί; Επειδή… δεν υπάρχουν τέτοιοι.

Για την ακρίβεια, υπάρχουν και είναι 5.287, σύμφωνα με μια έρευνα που είχε γίνει το 2017. Δεν ξέρουμε αν από τότε αυξήθηκαν, αλλά η αλήθεια είναι πως η Κιέβο δεν εκπροσωπεί τη Βερόνα αλλά μια γειτονιά αυτής, χωρίς και πάλι να έχει με το μέρος της όλους όσοι ζουν εκεί.

Η Κιέβο ήταν σταθερά η ομάδα με τα λιγότερα εισιτήρια στη Serie A, ήταν η ομάδα που εκτός έδρας την ακολουθούσαν -μάξιμουμ- 20 οπαδοί και περίμενε πάντα τα ματς με τις μεγάλες ομάδες για να δει γεμάτο το Bentegodi. Όχι από τους δικούς της οπαδούς, όμως, αλλά από αυτούς του αντιπάλου…


Πηγή