Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Η πρεμιέρα της ΑΕΚ στο Champions League

Η πρεμιέρα της ΑΕΚ στο Champions League έφτασε με την πρωταθλήτρια Ελλάδας να αντιμετωπίζει απόψε (19:55) τον Άγιαξ στη Johan Cruyff Arena του Άμστερνταμ, επιστρέφοντας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από δώδεκα χρόνια.

Το σεντόνι με τα αστέρια θα απλωθεί στο κέντρο της Johan Cruyff Arena και οι παίκτες της ΑΕΚ θα ακούσουν τη γλυκιά μελωδία του ύμνου του Champions League. Η επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι γεγονός. Η Ένωση αντιμετωπίζει απόψε (19:55/Cosmote Sport 1HD) τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, ξεκινώντας από εκεί το ταξίδι της στα αστέρια. Ένα ταξίδι στο οποίο η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα βρει μεγάλους αντιπάλους, αλλά το σημαντικότερο είναι να το απολαύσει, καθώς πλέον έχει επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Βέβαια, η ΑΕΚ δεν έχει πάει για… τουρισμό στο Άμστερνταμ, όπου θα έχει την υποστήριξη 2.000 και πλέον φίλων της στις εξέδρες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στις ευκαιρίες που έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει η ΑΕΚ λόγω του στυλ παιχνιδιού του Άγιαξ που αφήνει ανά διαστήματα χώρους:

«Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά με την μπάλα στα πόδια. Αλλά είναι και μια ομάδα που έχει τις αδυναμίες της. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ όλο το ματς. Εκεί που πιστεύεις πως δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα, μπορεί να σου βάλει γκολ. Όμως έχει και ένα στιλ παιχνιδιού, που μπορεί να μας δώσει ευκαιρίες, να απειλήσουμε στην επίθεση . Σε τέτοια ματς δεν μπορείς να παίζεις μόνο άμυνα. Θα πρέπει να προβληματίσεις και τον αντίπαλο. Θα πρέπει να κρατήσεις μπάλα, να ηρεμήσεις το παιχνίδι και στις ευκαιρίες που θα έχουμε, να πάρουμε γκολ. Στα προηγούμενα παιχνίδια οι αντίπαλοι δημιούργησαν ευκαιρίες στον Άγιαξ, αλλά δεν τις έκαναν γκολ. Εμείς αν θέλουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, πρέπει τις ευκαιρίες να τις κάνουμε γκολ», ανέφερε.

Ο Έλληνας κόουτς, όπως είναι γνωστό, δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Λόπες, Μπακασέτα και Λιβάια. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι πιθανό να αναπροσαρμόσει το κλασικό 4-2-3-1 ή 4-4-1-1 που εφαρμόζει από το ξεκίνημα της σεζόν, μετατρέποντας το σε ένα 3-5-2 ή 5-3-2 με τον Ούρος Τσόσιτς ως τρίτο στόπερ, ο οποίος θα καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας όταν η ΑΕΚ επιτίθεται και ο Μπακάκης ανεβαίνει τη δεξιά πτέρυγα.

Αυτό σημαίνει πως η πιθανή ενδεκάδα θα αποτελείται από τους: Μπάρκα, Χουλτ, Οικονόμου, Λαμπρόπουλο, Τσόσιτς, Μπακάκη, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Κλωναρίδη και Πόνσε. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο της χρησιμοποίησης του Σέρβου ως τρίτο χαφ, με τον Γκάλο να πηγαίνει στη δεξιά πτέρυγα μαζί με τον Μπακάκη. Διαφορετικά η Ένωση θα παραταχθεί με το γνωστό της σύστημα, αν και όλα δείχνουν ότι η χρησιμοποίηση του Τσόσιτς σε ρόλο «κλειδί» συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Εκτός από την ΑΕΚ, και για τον Άγιαξ η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την επιστροφή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι φίλοι του «Αίαντα» περιμένουν με ανυπομονησία την αποψινή αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία ο τεχνικός της ολλανδικής ομάδας, Ερικ Τεν Χαγκ χαρακτήρισε «έξυπνη» στον τρόπο που διαχειρίζεται τα παιχνίδια της. Στα αγωνιστικά ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο και το πιθανότερο είναι να καθίσει στον πάγκο. Έτσι μια πιθανή σύνθεση για τον Άγιαξ είναι με τους: Ονανά, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε, Νέρες (ή Φαν Ντε Μπέεκ), Ντε Γιόνγκ, Ζιγιέχ, Τάντιτς, Χούντελαρ.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή