Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Η πρόεδρος της Γεωργίας «επιτίθεται» σε παίκτη που πήγε στη Ρωσία

Όταν ο Γεωργιανός μπασκετμπολίστας Τόκο Σενγκέλια υπέγραφε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν στόχος της προέδρου της χώρας του.

Δεν είναι κρυφό ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Γεωργία δεν είναι καθόλου καλές, το αντίθετο, μετά την εισβολή της πρώτης το 2008, με απολογισμό 800 νεκρούς.

Από τότε πέρασαν 12 χρόνια, αλλά οι πολιτικοί της Γεωργίας, όπως φαίνεται, δεν έχουν ξεχάσει και δεν συγχωρούν τίποτα. Ούτε καν έναν αθλητή που πάει να παίξει μπάσκετ στη Ρωσία και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως κάνει ο Σενγκέλια.

«Είναι ατυχές και μη αποδεκτό ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γεωργίας να πηγαίνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Γεωργίας, Σαομέ Ζουραμπισβίλι, δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί, με τον Σενγκέλια πάντως να επικαλείται τη λογική.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να δικαιολογήσω την απόφαση μου. Πάω στην ΤΣΣΚΑ για να παίξω μπάσκετ! Αυτό δεν θα αλλάξει τη σχέση μου με τη Γεωργία κι ελπίζω να μην αλλάξει η στάση των Γεωργιανών απέναντι μου», ανέφερε σε συνέντευξη του, ενώ στο πλευρό του στάθηκε και η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας του, μέσω του ακόλουθου μηνύματος.

«Ανεξάρτητα με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, ο Σενγκέλια θα υπερασπίζεται την τιμή και τα συμφέροντα της πατρίδας και της εθνικής ομάδας».


Πηγή