Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η UEFA αποζημιώνει τους φιλάθλους της Λίβερπουλ για το «φιάσκο» του τελικού του Champions League

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τους φίλους της Λίβερπουλ που παρέστησαν στον επεισοδιακό τελικό του περσινού Champions League με τη Ρεάλ στο «Σταντ ντε Φρανς», επιστρέφοντάς τους το αντίτιμο του εισιτηρίου που πλήρωσαν.

Με τον τρόπο αυτό, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιχειρεί να αποδείξει έμπρακτα ότι αποδέχεται την ευθύνη για το οργανωτικό χάος που επικράτησε στον αγώνα της 28ης Μαΐου και το οποίο είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση της έναρξης της αναμέτρησης κατά 36 λεπτά, αλλά και την αδυναμία αρκετών Αγγλων φιλάθλων, που ήταν κάτοχοι εισιτηρίων, να εισέλθουν έγκαιρα στις εξέδρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και αρχικά η UEFA κατηγόρησε τους οπαδούς της Λίβερπουλ, υποστηρίζοντας ότι αρκετοί εξ αυτών βρέθηκαν στο Παρίσι με πλαστά εισιτήρια, υποχρεώθηκε σε στροφή 180 μοιρών μετά το πόρισμα μίας ανεξάρτητης επιτροπής, που καταλόγισε τις ευθύνες στους διοργανωτές και τη γαλλική αστυνομία.

«Λάβαμε υπόψη μας έναν τεράστιο αριθμό απόψεων που εκφράστηκαν, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, και πιστεύουμε ότι εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο και δίκαιο σχέδιο» αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης. «Εκτιμούμε τη συμβολή των οργανισμών φιλάθλων της Λίβερπουλ “Spirit of Shankly” (SOS) και “Liverpool Disabled Supporters Association” (LDSA), καθώς και τον ανοιχτό και διαφανή διάλογο αυτής της περιόδου. Αναγνωρίζουμε την αρνητική εμπειρία αυτών των φιλάθλων τη συγκεκριμένη ημέρα και θα αποζημιώσουμε τους φιλάθλους που είχαν αγοράσει εισιτήρια και επηρεάστηκαν περισσότερο από τη δυσκολία πρόσβασης στο στάδιο» προσθέτει ο κ. Θεοδωρίδης.

Ποιους οπαδούς της Λίβερπουλ αφορούν οι αποζημιώσεις

Όπως ανακοίνωσε η UEFA, οι αποζημιώσεις αφορούν κατόχους εισιτηρίων στις θύρες A, B, C, X, Y, Z του «Σταντ ντε Φρανς», αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν να εισέλθουν έγκαιρα στο στάδιο ως την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του τελικού. Συνολικά η Λίβερπουλ είχε πάρει 19.618 εισιτήρια για τον τελικό, με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 70 έως 700 ευρώ. Δικαιούχοι της αποζημίωσης, όμως, μπορεί να είναι και οπαδοί της Ρεάλ, αλλά και ουδέτεροι φίλαθλοι.

Την απόφαση της UEFA χαιρέτισαν με ικανοποίηση οι δύο σύνδεσμοι φιλάθλων των Λίβερπουλ, SOS και LDSA, που τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αναγνωρίζει τις ευθύνες της για το «φιάσκο», όπως το χαρακτηρίζουν. Προσθέτουν, όμως, ότι η καταβολή αποζημίωσης δεν απαλλάσσει την UEFA από την ανάγκη να προχωρήσει σε βελτιώσεις, υιοθετώντας τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή