Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Θλίψη για τον 18χρονο οδηγό αγώνων Φαν’τ Χοφ: Μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς στο Σπα ζήτησε ο Φερστάπεν

Τη θλίψη στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει προκαλέσει η είδηση για τον θάνατο του 18χρονου οδηγού αγώνων Ντιλάνο φαν’τ Χοφ στην πίστα του Σπα, στο Βέλγιο.

Ο Ολλανδός ανερχόμενος οδηγός αγώνων απεβίωσε σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια γκραν πρι στην ολισθηρή -λόγω βροχής- πίστα του Σπα Φρανκορσαμπ, για το Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Regional European Championship).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο άτυχος νεαρός πιλότος, ο οποίος κέρδισε το ισπανικό πρωτάθλημα στη F4 το 2021, αγωνιζόταν για την ολλανδική MP Motorsport.

«Η MP Motorsport με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός μας, Ντιλάνο Φαν’τ Χοφ πέθανε μετά από σύγκρουση κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του περιφερειακού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην πίστα Spa-Francorchamps», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ομάδας.

Οι ομάδες και οι οδηγοί της Formula 2 που αγωνίστηκαν στο γκραν πρι της Αυστρίας τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Θρήνος για τον άτυχο Ολλανδό -Άλλος ένας νεαρός οδηγός αγώνων χάνει τη ζωή του στο Σπα τα τελευταία χρόνια

«Ο Ντιλάνο πέθανε κυνηγώντας το όνειρό του να φτάσει στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μαζί με ολόκληρη την κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα στην ίδια πίστα, καθώς πριν από 4 χρόνια είχε χάσει τη ζωή του ο Γάλλος Αντουάν Ουμπέρ, σε έναν αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 2.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που προκαλούν σοκ, ο Φαν’τ Χοφ έχασε τη ζωή του σε μια σύγκρουση πολλών μονοθέσιων, κατά τη διάρκεια μιας καθυστερημένης επανεκκίνησης, λόγω έντονης βροχόπτωσης στη βελγική πίστα. Συνθήκες διόλου σπάνιες για το σιρκουί στην περιοχή της Βαλλονίας.

Ο Φερστάπεν ζήτησε από τους υπευθύνους μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς στην πίστα του Σπα

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της φετινής σεζόν στη Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, ζήτησε αλλαγές στην πίστα του Σπα μετά τον «απαράδεκτο» θάνατο του συμπατριώτη του Φαν’τ Χοφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 25χρονος πιλότος της Red Bull είπε ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον άτυχο νεαρό, αλλά πρόσθεσε: «Είχε το ίδιο όνειρο όπως όλοι μας μεγαλώνοντας. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές, γιατί αυτό που συνέβη σήμερα δεν ήταν αποδεκτό».

Ο Λανς Στρολ, οδηγός, της Aston Martin προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι οι αγώνες αυτοκινήτου στη συγκεκριμένη πίστα είναι «σαν να παίζεις με τη φωτιά», εκτός και αν γίνουν τροποποιήσεις στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 18χρονος Ολλανδός, δηλαδή μετά το περίφημο σύμπλεγμα στροφών «Eau Rouge/Raidillon», που οδηγεί στη συνέχεια στην ευθεία «Kemmel Straight».


Πηγή