Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Θλίψη στον ποδοσφαιρικό κόσμο για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες: «Και τα χειρότερα μάλλον έρχονται…»

Σοκ έχει προκαλέσει στον ποδοσφαιρικό κόσμο το τρομοκμρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, το βράδυ της Δευτέρας (16/10), στο περιθώριο του αγώνα Βέλγιο-Σουηδία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 19:00 (ώρα Βρυξελλών), ένοπλος τυνησιακής καταγωγής που πλέον είναι νεκρός, άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που φορούσαν μπλούζες της Εθνικής Σουηδίας και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Τα δύο θύματα ήταν από τη σκανδιναβική χώρα κατευθύνονταν προς το γήπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ημίχρονο του αγώνα, οι Σουηδοί ποδοσφαιριστές -προφανώς έχοντας πληροφορηθεί το τραγικό γεγονός- αρνήθηκαν να βγουν από τη φυσούνα, με τους Βέλγους συναδέλφους τους να συμφωνούν μαζί τους και τον διαιτητή να αποφασίζει τη διακοπή του αγώνα.

«Ο αγώνας διεκόπη στο ημίχρονο για λόγους ασφαλείας. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα», ανέφερε αρχικά η UEFA, ενώ λίγο μετά τις 23:40 ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή του παιχνιδιού. Για την ιστορία, το σκορ ήταν στο 1-1, όταν οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι φίλαθλοι που ήταν παρόντες στον αγώνα παρέμειναν στο γήπεδο μέχρι τις 12:45 μ.μ. Στη συνέχεια, άδειαζε μια κερκίδα κάθε φορά, με τελευταία την κερκίδα των Σουηδών, υπό την προστασία της Αστυνομίας.

Σουηδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα θύματα αυτής της βίαιης επίθεσης στις Βρυξέλλες

Ενδεικτική του πόσο επισκίασε το περιστατικό στις Βρυξέλλες το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη, είναι η ανάρτηση της Σουηδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (17/10) η SvFF αναφέρει: «Το σουηδικό ποδόσφαιρο γνωρίζει τη θλίψη. Χθες χάσαμε τραγικά δύο γαλαζοκίτρινους οπαδούς, στο γήπεδο στις Βρυξέλλες για να κάνουν κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: να στηρίξουν την εθνική μας, τη Σουηδία, με τη φανέλα της γαλαζοκίτρινης εθνικής ομάδας. Οι σκέψεις μας είναι προς όλους τους αγαπημένους των θυμάτων».

«Σκεφτόμαστε επίσης όλους τους άλλους φιλάθλους στις Βρυξέλλες. Ξέρουμε ότι φοβήθηκες και ανησύχησες. Παρόλα αυτά, παρέμεινες ήρεμος και ακολουθούσες τις οδηγίες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που έπεσαν θύματα αυτής της άγριας επίθεσης. Να προσέχετε ο ένας τον άλλον», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ινφαντίνο:Βαθιά συγκλονισμένος και λυπημένος από το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε μέσω social media «βαθιά συγκλονισμένος και λυπημένος», για την επίθεση στις Βρυξέλλες, πριν από τον προκριματικό αγώνα για το Euro 2024 ανάμεσα σε Βέλγιο και Σουηδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και λυπημένος από τον τραγικό θάνατο δύο Σουηδών στις Βρυξέλλες, κοντά στο γήπεδο όπου το Βέλγιο υποδέχθηκε τη Σουηδία. Εκ μέρους της FIFA και της ποδοσφαιρικής κοινότητας, στέλνω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους του Βελγίου και της Σουηδίας και τις εθνικές τους ομάδες και τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες τους», αναφέρει ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Μενιέ (διεθνής Βέλγος ποδοσφαιριστής): Και τα χειρότερα μάλλον έρχονται…

Τη λύπη του για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, το βράδυ της Δευτέρας (16/10) εξέφρασε ο διεθνής Βέλγος αμυντικός της Ντόρτμουντ, Τόμας Μενιέ.

«Και τα χειρότερα μάλλον έρχονται… Ας προσευχηθούμε για τα θύματα και τους ανθρώπους που επηρεάζονται αρνητικά από τη διαστρεβλωμένη διδασκαλία μιας θρησκείας. Ο Θεός να τους βοηθήσει να βρουν τον σωστό δρόμο», έγραψε στο X (πρώην Twitter ).

Ο 32χρονος δεξιός μπακ αναρρώνει από τον τραυματισμό -δεν έχει αγωνιστεί ακόμα τη φετινή σεζόν- και δεν συμμετείχε στον αγώνα κόντρα στη σκανδιναβική Εθνική ομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή