Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Θρίλερ με τον Τζόκοβιτς: Κανονικά στην κλήρωση του Australian Open, αλλά αναμένεται απόφαση για το αν θα απελαθεί | ΣΠΟΡ

Ενάντια στον Miomir Kecmanovic θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο του Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς, εάν βέβαια δεν ακυρωθεί η βίζα του για δεύτερη φορά.

Η κλήρωση για το τουρνουά τένις έγινε τελικά μετά από μια μικρή καθυστέρηση, με τον Σέρβο αθλητή να βρίσκεται τελικά στο ταμπλό. Την ίδια ώρα όμως, παραμένει άγνωστο εάν τελικά θα καταφέρει να αγωνιστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό γιατί εκκρεμεί η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, για το εάν θα ασκήσει τελικά την εξουσία του και θα αποφασίσει να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Η απόφασή του αναμενόταν να ανακοινωθεί χθες, ωστόσο σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου αναβλήθηκε διότι προέκυψαν νέα δεδομένα που έπρεπε να μελετήσει.

Μεταξύ αυτών ήταν η παραδοχή του Σέρβου αθλητή – με ανάρτηση στο Instagram – πως είχε πάρει μέρος σε συνέντευξη με το περιοδικό L’ equipe ενώ γνώριζε πως ήταν θετικός στον κορωνοϊό αλλά και πως ψευδώς δήλωσε ότι δεν ταξίδεψε εκτός Σερβίας 14 ημέρες πριν το ταξίδι στην Αυστραλία.

Ούτε σήμερα η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης

Σύμφωνα πάντως
με το The Age, το
οποίο επικαλείται μια ομοσπονδιακή
πηγή, ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ
δε θα αποφασίσει ούτε σήμερα για την
ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς,
με το θρίλερ να συνεχίζει να εξελίσσεται.
Όπως ανέφερε η πηγή, ο υπουργός εξακολουθεί
να εξετάζει το θέμα και δεν θα λάβει
καμία απόφαση σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αδιάλλακτος ο Αυστραλός πρωθυπουργός – Οι ανεμβολίαστοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην χώρα

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον επανέλαβε πως οι ανεμβολίαστοι αλλοδαποί υπήκοοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα εκτός κι αν έχουν έγκυρη ιατρική εξαίρεση.

Ο Μόρισον, σε συνέντευξη Τύπου πριν από λίγη ώρα, είπε πως δεν ήθελε να σχολιάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον υπουργό Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ, αλλά τόνισε πως οι αλλοδαποί πρέπει να «δείξουν ότι είναι διπλά εμβολιασμένοι ή να παράσχουν αποδεκτές αποδείξεις πως δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους».

«Αυτή είναι η πολιτική. Αυτή η πολιτική δεν έχει αλλάξει» είπε. «θα περιμέναμε από τις αρχές να εφαρμόζουν την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά αυτά τα θέματα. Αυτό αφορά και τα άτομα που έρχονται στην Αυστραλία».


Πηγή