Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Θρυλικά «αντίο» από την εθνική ομάδα

Με αφορμή την τελευταία συμμετοχή του Γουέιν Ρούνεϊ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, καλό είναι να θυμηθούμε πως είπαν «αντίο» από το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα πέντε μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ντιέγκο Μαραντόνα

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Τελευταία συμμετοχή του με το εθνόσημο ήταν στο Μουντιάλ του ’94 (τελευταίο γκολ κόντρα στην Ελλάδα). Επτά χρόνια μετά, ο τεράστιος «Ντιεγκίτο» φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, σε ένα φιλικό προς τιμήν του, κόντρα στη μεικτή κόσμου (συμμετείχαν Ματέους, Καντονά, Στόιτσκοφ, Βαλντεράμα, Χιγκίτα κ.α.). Στο Μπομπονέρα της αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς βρέθηκαν 50 χιλιάδες φίλαθλοι, προκειμένου να δουν από κοντά την τελευταία παράσταση του ινδάλματός τους. Μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματός του, ο Μαραντόνα έβγαλε τη φανέλα της Αργεντινής και έμεινε με αυτή της Μπόκα Τζούνιορς, που φορούσε από κάτω. Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τον ίδιο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του και τους συμπαίκτες του να τον σηκώνουν στον αέρα.

Ρομάριο

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της εθνικής Βραζιλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 δεν ήταν στην αποστολή της «σελεσάο» στα δύο επόμενα Μουντιάλ, για διαφορετικούς λόγους. Σε αυτό του 1998, λόγω τραυματισμού, ενώ τέσσερα χρόνια μετά η κόντρα του με τον Σκολάρι τον άφησε εκτός τελικής 23αδας. Το 2005, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας διοργάνωσε φιλικό αγώνα, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον 39χρονο Ρομάριο και να τον ευχαριστήσει για όσα προσέφερε, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Στις 27 Απριλίου, ο Βραζιλιάνος επιθετικός αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, σε φιλικό κόντρα στην Γουατεμάλα. Φόρεσε το περιβαχιόνιο, σκοράροντας μία φορά, στη νίκη της «σελεσάο» με 3-0.

Ρονάλντο

Τελευταία του παρουσία με τη «σελεσάο» ήταν στο Μουντιάλ του 2006, όμως πέντε χρόνια μετά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας αποφάσισε να διοργανώσει ένα φιλικό αγώνα, προς τιμήν του Ρονάλντο, με αντίπαλο την Ρουμανία, στο Σάο Πάολο. Με αρκετά παραπανίσια κιλά, το «φαινόμενο» αγωνίστηκε μόλις για 15 λεπτά, έχοντας για παρτενέρ στην επίθεση τον 19χρονο – τότε – Νεϊμάρ. Η Βραζιλία νίκησε με 1-0 (Φρεντ), με τον Ρονάλντο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου να αποχαιρετά το κοινό με ένα συγκινητικό λόγο και να γνωρίζει την αποθέωση.

Λούκας Ποντόλσκι

Ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας (πίσω μόνο από Κλόζε και Μίλερ) και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014 ολοκλήρωσε την καριέρα του με τα «πάντσερ», με τον τρόπο που συνήθιζε όλα αυτά τα χρόνια. Με γκολ. Ο Γερμανός επιθετικός είχε ανακοινώσει το «αντίο» από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά το Euro 2016, όμως η τελευταία του συμμετοχή έγινε λίγους μήνες μετά. Το φιλικό με την Αγγλία, τον Μάρτιο του 2017, αποτέλεσε το αποχαιρετιστήριο ματς για τον Ποντόλσκι, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, στο 1-0 υπέρ της Γερμανίας. Λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Γιόακιμ Λεβ τον έκανε αλλαγή και όλο το γήπεδο σηκώθηκε… στο πόδι.

Γουέσλι Σνάιντερ

Μόλις δύο μήνες πριν (6 Σεπτμεβρίου) είπε «αντίο» στην εθνική Ολλανδίας ο ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδας. Ο 134ος αγώνας ήταν και ο τελευταίος για τον Γουέσλι Σνάιντερ, στη φιλική νίκη των «οράνιε» επί του Περού με 2-1. Ο 34χρονος μέσος αγωνίστηκε για 62 λεπτά στην αναμέτρηση, με τον ίδιο να γνωρίζει την αποθέωση από χιλιάδες φιλάθλους στην Άμστερνταμ Αρένα, κατά τη διάρκεια της αλλαγής του. Ωστόσο, η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε ετοιμάσει κάτι πρωτότυπο, μετά τη λήξη του αγώνα. Έστησε έναν καναπέ και μία τηλεόραση στο κέντρο του γηπέδου, με όλη την οικογένεια Σνάιντερ να κάθεται εκεί και να παρακολουθεί σε βίντεο τις καλύτερες στιγμές του μεγάλου αρχηγού με την εθνική ομάδα, αλλά και τα λόγια συμπαικτών και προπονητών για εκείνον.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή