Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Παναθηναϊκός: Βγήκε από το χειρουργείο ο Ινσούα, επιστρέφει σε 1,5 μήνα

Ινσούα: Στις 30 Ιουνίου μένω ελεύθερος – Δύσκολά θα παραμείνω στον Παναθηναϊκό

Ο Εμάνουελ Ινσούα μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι της Αργεντινής όπου αναφέρθηκε στο μέλλον του στον Παναθηναϊκό, την επιθυμία του να παραμείνει στην Ευρώπη, για το αν θα επέστρεφε στην Μπόκα Τζούνιορς, το επίπεδο της Super League, αλλά και για το πως βίωσε την την πανδημία στην Ελλάδα.

Αρχικά ο Αργεντινός άσος του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στην πανδημία και το γεγονός πως ήταν μακριά από την πατρίδα του. «Είμαι με την σύζυγό μου και την κόρη μου στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ μακριά από την Αργεντινή και γνωρίζαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε. Ευτυχώς, η καραντίνα δεν κράτησε περισσότερο από 45 ημέρες. Όταν επιστρέψαμε στις προπονήσεις μετά από τόσες ημέρες ήταν τέτοια η χαρά μας που ότι μας ζήτησαν να κάνουμε, το κάναμε με μεγάλη χαρά. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πλέον και το ακολουθούμε κατά γράμμα. Είναι παράξενο το να παίζεις κεκλεισμένων. Στα ντέρμπι δεν υπάρχουν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά χωρίς κόσμο γενικά είναι λίγο παράξενο. Μοιάζει με προπόνηση».

Για το δέσιμο του με την Ελλάδα: «Δεν μιλάω τέλεια τα ελληνικά, αλλά είναι η αλήθεια ότι καταλαβαίνω τα πάντα. Η συνεννόηση γίνεται στα αγγλικά στις προπονήσεις. Αλλά και τις τελευταίες σεζόν που ο προπονητής ήταν Έλληνας καταλάβαινα τις οδηγίες από τα ελληνικά χωρίς πρόβλημα».

Στη συνέχεια ο Ινσούα αναφέρθηκε στο μέλλον του στον Παναθηναϊκό με τον ίδιο να βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. «Το συμβόλαιό μου εκπνέει στις 30 Ιουνίου και υπάρχει πρόβλημα γιατί το πρωτάθλημα τελειώνει στις 20 Ιουλίου. Εμείς που τα συμβόλαιά μας εκπνέουν στις 30 Ιουνίου, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Στις 30 Ιουνίου θα μείνω ελεύθερος και περιμένουμε λύσεις από την UEFA και τη FIFA. Θα ήθελα να συνεχίσω στην Ευρώπη, αυτό συζητώ με τ’ αδέρφια μου, αυτός είναι στόχος.

Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα καλά αυτά τα 3,5 χρόνια στην ομάδα και θα ήθελα να συνεχίσω εδώ. Είναι μια ομάδα που έχει ισορροπία σε ταλέντο και εμπειρία. Εγώ είμαι ο πιο μεγάλος σε ηλικία της ομάδας. Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω εδώ, γιατί η ομάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Νομίζω ότι δεν θα συνεχίσω εδώ (στον Παναθηναϊκό), αλλά θα ήθελα να μείνω ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη. Μου άρεσε που έπαιξα στην Ισπανία και την Ιταλία, θα ήθελα να επιστρέψω. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι μέσα στον Ιούλιο θα υπάρχουν νεότερα για την καριέρα μου. Ξεκίνησα από την Μπόκα. Δεν σου δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να παίξεις στην Μπόκα. Εάν ερχόταν θα ήταν πολύ δύσκολο να πω όχι, αφού μιλάμε για έναν από τους σπουδαιότερους συλλόγους στον κόσμο».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή