Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης 5-1: «Πανωλεθρία» και με το ένα πόδι στη Super League 2 η «Ελαφρά Ταξιαρχία» [βίντεο]

Ο Ιωνικός επικράτησε εύκολα με 5-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Νίκαια, για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.

Ο βαθμολογικά αδιάφορος Ιωνικός έστειλε τους φιλοξενούμενους με το… ένα πόδι στη δεύτερη κατηγορία.

Σε συνδυασμό με τη νίκη της Λαμίας επί του Αστέρα στην Τρίπολη, η «ελαφρά ταξιαρχία» έμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω από την ομάδα της Φθιώτιδας και δεν της αρκεί πλέον ούτε η νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι παραμονής, την επόμενη εβδομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο γκολ του Κιάκου έδωσαν προβάδισμα νίκης από νωρίς στους Πειραιώτες

Ο Απόλλων ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 10΄, όταν ο Μαρτίνες πήγε να εκμεταλλευθεί ένα λάθος μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά ο Τσιριγώτης τον πρόλαβε και έκανε σωτήρια προβολή στο πλασέ του Αργεντινού.

Ο Ιωνικός όμως ήταν καλύτερος και άνοιξε το σκορ στο 26΄, όταν ο Λένις σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Κιάκος πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» δεν έδειξε ικανή να αντιδράσει και στο 39΄ ο Κιάκος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τέταρτο συνολικά στη σεζόν (όλα απέναντι στον Απόλλωνα!).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημιουργός αυτή τη φορά ήταν ο Ντάλσιο, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Κιάκος με πλασέ νίκησε τον Σορτσάν.

Ο Χουτεσιώτης διατήρησε το 2-0 ως την ανάπαυλα, αποκρούοντας δύσκολα το δυνατό σουτ του Ντεντάκη στο 41΄.

Στο β΄ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά και στο 48΄ ο νεοεισελθών Τσιλούλης είχε σουτ στο δοκάρι και εν συνεχεία ο Τσιριγώτης σταμάτησε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Ντάουντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μείωσε ο Απόλλωνας αλλά στη συνέχεια «κατέρρευσε»

Στην εξέλιξη της φάσης ο Απόλλων κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο Μαρτίνες και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά μείωσε στο 49΄, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ενώ όμως οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ πίεζαν για την ισοφάριση, ο Αοσμαν στο 61΄ κέρδισε -αν και πεσμένος- μία μονομαχία λίγο έξω από την περιοχή, σηκώθηκε και με συρτό σουτ στη γωνία «έγραψε» το 3-1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «ελαφρά ταξιαρχία» προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά ο εξαιρετικός Χουτεσιώτης σταμάτησε τον Σλίβκα στο 66΄, τον Ιωαννίδη στο 72΄ και τον Φατιόν στο 82΄, για να «σφραγίσει» ο Ιωνικός στη νίκη του με δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά.

Στο 87΄, σε γύρισμα του Μάντζη, ο Κάστρο προσπαθώντας να απομακρύνει πέτυχε αυτογκόλ και στο 92΄ ο Λένις έφυγε στην αντεπίθεση και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Καμπράλ, που διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα highlights της αναμέτρησης

Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 5-1

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης (90΄ Πογκοσιάν), Αοσμαν (84΄ Πλατέλλας), Ντάλσιο (71΄ Γκοτσούλιας), Βαλεριάνος, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος (84΄ Βαφέας), Κάνιας, Λένις, Μάντζης (90΄ Καμπράλ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Σορτσάν, Ντεντάκης (46΄ Μπαξεβανίδης), Βιτλής (46΄ Τσιλούλης), Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Κάστρο, Μαρτίνες (77΄ Τσιμπσάχ), Φατιόν (86΄ Λισγάρας), Σλίβκα, Ντάουντα (61΄ Εμπακογκού), Ιωαννίδης


Πηγή