Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-3: «Ασπρόμαυρος αέρας» στη Νίκαια και εύκολο τρίποντο για τη 12η αγωνιστική της Super League

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Ιωνικό, στο ματς της 12ης αγωνιστικής της Super League, καθώς επικράτησε με το εμφατικό 0-3.

Το παιχνίδι στη Νίκαια αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για τον «δικέφαλο» του Βορρά, καθώς ουσιαστικά εξασφάλισε τους 3 βαθμούς ήδη από το πρώτο μέρος, όταν και σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της αναμέτρησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου κράτησε στους 2 βαθμούς τη διαφορά του από Ολυμπιακό και Βόλο στον πίνακα της Super League, ενώ ο Ιωνικός έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς, μαζί με Λεβαδειακό και ΟΦΗ.

Τα τρία γκολ για τους Θεσσαλονικείς σημείωσαν οι Φιλίπε Σοάρες στο 27′, Νέλσον Ολιβέιρα στο 34′ και Ντάγκλας Αουγκούστο στο 57′.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έκανε λίγα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, πλην της αρχής του ματς. Ωστόσο, αυτό δεν έφτανε.

Super League: Ο Ιωνικός μπήκε δυνατά, αλλά γρήγορα ο ΠΑΟΚ έγινε το απόλυτο αφεντικό

Η αρχή του αγώνα, πάντως, δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη. Ο Ιωνικός έδωσε χώρο στα πρώτα λεπτά στον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα φρόντιζε να υπενθυμίζει με αντεπιθέσεις πως είναι επικίνδυνος. Σε μία από αυτές, στο 13′ ο Σάκιτς βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά στο δυνατό σουτ που επιχείρησε, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ίνγκασον και πέρασε κόρνερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 27′. Κωνσταντέλιας και Ράφα Σοάρες συνδυάστηκαν από τα αριστερά, ο Πορτογάλος μπακ έκανε το γύρισμα και ο έτερος Σοάρες (Φιλίπε) έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος και την κακή αντίδραση του Χουτεσιώτη.

Επτά λεπτά μετά, ήρθε και το 0-2. Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την πάσα του Τσιγκρίνσκι, τροφοδότησε τον Ολιβέιρα και ο Πορτογάλος με ωραίο σουτ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κάπου εκεί τελείωσε το πρώτο μέρος, αλλά ουσιαστικά και το ματς, τουλάχιστον αναφορικά με τον νικητή. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν χώρους κι έκαναν το παιχνίδι τους στο β’ μέρος. Κι αφού Κωνσταντέλιας (51′) και Ολιβέιρα (53′) απέτυχαν, δεν συνέβη το ίδιο με τον Αουγκούστο που ήταν αποδέκτης της πάσας του Ζίβκοβιτς για το 0-3.

Οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα και οι ευκαιρίες ελαχιστοποιήθηκαν. Ο Ιωαννίδης θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της τιμής για τον Ιωνικό, αλλά αστόχησε στο 74′ ενώ πέντε λεπτά μετά ο Κοτάρσκι πρόλαβε τον Μάντζη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σκορ δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ έφτασε στη δεύτερη σερί του νίκη και ελπίζει στο φινάλε του πρώτου γύρου να προσπεράσει, τουλάχιστον, τον Βόλο ή και τον Ολυμπιακό. Ο Ιωνικός θα πάει στην Τρίπολη με την ελπίδα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό (69′ Κάνιας), Λοβέρα (69′ Μεντόσα), Σάκιτς, Φαντιγκά (83′ Μάσας), Ελευθεριάδης (69′ Ιωαννίδης), Σεμπά (84′ Τσίμπσαχ), Μάντζης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (76′ Ντάντας), Φιλίπε Σοάρες (72′ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (71′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (85′ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα (71′ Τόμας)

Super League: Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

  • Άρης – Λαμία 5-0
  • Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1
  • Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 2-0
  • ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0
  • Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1
  • ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
  • Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3

Super League: Η Βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

  1. Παναθηναϊκός 34
  2. ΑΕΚ 28
  3. Ολυμπιακός 24
  4. ΝΠΣ Βόλος 24
  5. ΠΑΟΚ 22
  6. Άρης 18
  7. Ατρόμητος 15
  8. Παναιτωλικός 13
  9. Αστέρας Τρίπολης 10
  10. Λαμία 9
  11. ΠΑΣ Γιάννινα 9
  12. Ιωνικός 7
  13. Λεβαδειακός 7
  14. ΟΦΗ 7

Πηγή