Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Καζάνι που βράζει η Ρόμα μετά την αποχώρηση του Τότι

Καζάνι που βράζει η Ρόμα μετά την αποχώρηση του Τότι

Έντονους τριγμούς στα «θεμέλια» της Ρόμα προκάλεσε η αποχώρηση του Φραντσέσκο Τότι μετά από 30 ολόκληρα χρόνια στον σύλλογο, τα περισσότερα από αυτά ως ποδοσφαιριστής είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο Ακαδημιών. Η εξέλιξη αυτή ήταν «casus belli» για τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται… στα κάγκελα, μετά την απόφαση του συλλόγου να χωρίσει τους δρόμους του με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Ο θρύλος των «τζιαλορόσι» άφησε αρκετές αιχμές προς τη διοίκηση, την οποία κατηγόρησε ότι δεν τον άφησε να δουλέψει όπως θα ήθελε. «Ήθελαν να διώξουν όλους εμάς που αγαπάμε τον σύλλογο και το κατάφεραν», υπογράμμισε ο «αυτοκράτορας» της αιώνιας πόλης, θέλοντας να δείξει ότι δεν είχε κανένα μερίδιο ευθύνης για την απόφαση να φύγει από τον σύλλογο ο πρώην συμπαίκτης του, κάτι που κυκλοφορούσε στην… ατμόσφαιρα της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση την οποία σκέφτηκα πολύ. Σκέφτηκα αρκετούς μήνες, αλλά πλέον νομίζω ότι είναι η πιο σωστή επιλογή που παίρνω. Η Ρόμα είναι μια ομάδα την οποία οφείλεις να αγαπάς και να υποστηρίζεις. Δεν υπάρχει ο Τότι, ο Παλότα, ο Μπαλντίνι… Υπάρχει ο σύλλογος και οι οπαδοί του. Οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν, οι προπονητές το ίδιο, οι παίκτες το ίδιο. Η σημαία παραμένει στον ιστό της», είπε αρχικά ο Τότι.

Και πρόσθεσε: «Η Ρόμα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Περνούσα περισσότερο χρόνο στην ομάδα και τις εγκαταστάσεις στην Τριγκόρια παρά στο σπίτι μου. Πάντοτε έβαζα την ομάδα πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Δεν είναι δικό μου λάθος, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εκφραστώ στο τεχνικό κομμάτι. Τον πρώτο χρόνο σκέφτηκα “ΟΚ, συνέβη”. Τον δεύτερο χρόνο κατάλαβα τι ακριβώς ήθελα να κάνω εγώ και δυστυχώς δεν γινόταν να δουλέψουμε μαζί. Δεν γινόταν να βοηθήσω την ομάδα και η ομάδα εμένα όπως ακριβώς το θέλαμε. Ήξεραν όλοι τις προθέσεις μου, ήθελα να δώσω πολλά στην ομάδα, όμως δεν με άφηναν…».

Η θρυλική μορφή του συλλόγου πρόσθεσε: «Με ενοχλεί και με στεναχωρεί αυτή η εξέλιξη. Θα στηρίζω πάντοτε τη Ρόμα. Δεν είναι “αντίο” αυτό που λέμε. Δεν γίνεται να υπάρξω μακριά από τη Ρόμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσα να κάνω. Όλοι ήθελαν να σταματήσω να παίζω μπάλα. Όλοι το ήξεραν αυτό. Μετά υπέγραψα συμβόλαιο για τεχνικός διευθυντής. Πολλές υποσχέσεις δόθηκαν, όμως καμία δεν έγινε πράξη. Όλοι ήξεραν τι ήθελα να κάνω. Όσο περνάει ο καιρός και αντιλαμβάνονται τι μπορείς να κάνεις, δεν γίνεται να κάθεσαι δίχως να κάνεις το παραμικρό. Δεν ήθελα να είμαι στη διάθεση των ανθρώπων που δεν με ήθελαν εκεί».

Με τον Φραντσέσκο Τότι να επισημαίνει: «Συγκεκριμένα άτομα στη Ρόμα θέλουν να αφαιρέσουν όλους τους πραγματικούς υποστηρικτές της ομάδας. Κατάφεραν αυτό που ήθελαν, όμως η αλήθεια έλαμψε. Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί μπήκαν στην ομάδα, ήθελαν να μας διώξουν όλους εμάς που είμαστε οπαδοί».

Καταληκτικά έστειλε και το μήνυμα πως «εάν η ομάδα αποκτήσει κάποια στιγμή νέο ιδιοκτήτη και με χρειάζονται, θα τρέξω αμέσως. Αλλά, αυτό που κάνω είναι κάτι χειρότερο από απόσυρση. Πραγματικά πονάει πολύ περισσότερο. Είναι σαν ένας αληθινός θάνατος η αποχώρησή μου από τη Ρόμα».

Η απάντηση του συλλόγου που δεν κάλυψε τους οπαδούς

«Είμαστε απογοητευμένοι πως ο Φραντσέσκο Τότι ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την ομάδα και να μην αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ρόμα. Του προτείναμε τη θέση, πιστέψαμε πως ήταν μια θέση που απαιτεί αφοσίωση και πίστη», τόνισε από την πλευρά του ο σύλλογος έπειτα από αυτήν την εξέλιξη και τα «καρφιά» του πρώην καπιτάνο της ομάδας.

«Ήμασταν προετοιμασμένοι να έχουμε υπομονή με τον Φραντσέσκο για να τον βοηθήσουμε. Για να δείξουμε αυτήν την πίστη στον Φραντσέσκο, του προτείναμε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, έναν ρόλο στον οποίο πιστεύαμε ότι θα πετύχει. Πιστεύουμε ότι η αντίληψή του για τα πράγματα και τις αποφάσεις είναι μακριά από την πραγματικότητα», τονίστηκε στη συνέχεια.

Καταληκτικά, ο σύλλογος ανέφερε: «Σχετικά με τις αναφορές για πιθανή επιστροφή του στην ομάδα υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ελπίζουμε ότι αυτό δεν σημαίνει μια ανάρμοστη από τον ίδιο για αναμονή αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ομάδα. Ο όμιλος επενδυτών της ομάδας δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να προχωρήσει στην πώληση της Ρόμα. Ευχόμαστε στον Φραντσέσκο μόνο καλή τύχη σε ό,τι αποφασίσει να κάνει».

Όλα τα παραπάνω δεν κάλυψαν σε καμία περίπτωση τους υποστηρικτές των «τζιαλορόσι», οι οποίοι μόνο ευχαριστημένοι δεν είναι με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα. Μάλιστα, ακόμη και οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι αποτελούν αφορμή για να υπάρξουν αντιδράσεις και γκρίνια, καθώς οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες θεωρούνται… εχθροί του συλλόγου, που αντί να τον ενισχύουν, σύμφωνα με αυτούς -τη μεγάλη πλειοψηφία τους- τον αποδυναμώνουν.

Δεδομένες θεωρούνται και οι κινήσεις αντίθεσης σε όσα συμβαίνουν από την πλευρά των τιφόζι και εκτός social media, που αυτήν τη στιγμή επικρατεί αναβρασμός. Με την αποχώρηση του Ντε Ρόσι απλώθηκαν παντού στη Ρώμη πανό, με αντίστοιχες πρωτοβουλίες να λαμβάνουν χώρα και εκτός αιώνιας πόλης και Ιταλίας. Μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί μετά από αυτήν την εξέλιξη που αφορά τον Τότι…


Πηγή