Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Καθάρισε» με Γκρίνγουντ η Γιουνάιτεντ, που επιβλήθηκε με 1-0 της Αστανά

Πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, όμορφα ματς και βέβαια πολλά γκολ είχε το… μενού της πρώτης αγωνιστικής για τους ομίλους του Europa League. Ο Γκρίνγουντ χάρισε τη νίκη στην Γιουνάιτεντ, που επιβλήθηκε με 1-0 της Αστανά. Κάζο για Γκλάντμπαχ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εύκολα η Ρόμα, μεγάλο διπλό η Μπράγκα.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν και στους δύο αγώνες της 1ης αγωνιστικής του ομίλου, με την Πόρτο να επικρατεί με 2-1 της Γιουνγκ Μπόις και τη Ρέιντζερς να κάμπτει την αντίσταση της Φέγενορντ με 1-0. Στο Dragao πρωταγωνιστής ήταν ο Τικίνιο, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 8′ και το 2-1 στο 29′, “ακυρώνοντας” έτσι την ισοφάριση από το αυτογκόλ του Ενσαμέ στο 15′. Την ίδια ώρα, στο Ibrox, η Ρέιντζερς έχασε πέναλτι στο 10ο λεπτό με τον Ταβερνιέ, αλλά στο 24′ ο Οτζο βρήκε στόχο με σουτ, χαρίζοντας το τρίποντο στους Σκωτσέζους αφού η Φέγενορντ δεν απάντησε ποτέ.

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Η έκπληξη της βραδιάς έγινε στο Μένχεγκλαντμπαχ, όπου η Μπορούσια υποδέχθηκε τη Βόλφσμπεργκερ. Οι Γερμανοί ήταν το ξεκάθαρο φαβορί αλλά το τελικό… 0-4 τα λέει όλα για την επιτυχία των Αυστριακών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα έκαναν. Και όσα έκαναν ήταν το να βάζουν γκολ συνεχώς: 0-1 στο 13′ από τον Βάισμαν, 0-2 στο 31′ από τον Λάιτγκεμπ, 0-3 στο 41′ από τον Ριτσμάιερ, 0-4 στο 68′ ξανά από τον Λάιτγκεμπ και κάπως έτσι η Βόλφσμπεργκερ έγραψε ιστορία! Παράλληλα, έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, πέρασε μάλλον… απαρατήρητο το 4-0 της Ρόμα επί της Μπασάκσεχιρ στο Olimpico. Οι Τζαλορόσι άνοιξαν το σκορ στο 42′ με το αυτογκόλ του Ζούνιορ Καϊσάρα από τη σέντρα του Σπινατσόλα, έκαναν το 2-0 στο 58′ με τον Τζέκο από την ασίστ του Τζανιόλο, έφτασαν στο 3-0 στο 71′ με τον Τζανιόλο από την ασίστ του Τζέκο και τελικά σταμάτησαν στο 4-0 στο 92′ από το σουτ του Κλάιφερτ.

11ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Μπράγκα, σύμφωνα με το gazzetta.gr έκανε την μεγάλη έκπληξη στο «Μολινό«, καθώς επικράτησε 1-0 της Γουλβς εκτός έδρας! Ηταν μόλις η δεύτερη νίκη για τους Πορτογάλους επί αγγλικού εδάφους, τρίποντο που τους δίνει με το… καλημέρα σημαντικό πλεονέκτημα πρόκρισης. Κακή η Γουλβς, ουσιαστική η Μπράγκα, με τον Ρικάρντο Ορτα στο 71′ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Σούπερ η Σλόβαν, διέλυσε με 4-2 τη Μπεσίκτας και βρέθηκε στην κορυφή από την 1η στροφή! Οι Σλοβάκοι εκμεταλλεύθηκαν τα πολλά λάθη των Τούρκων και κατάφεραν να τους… σοκάρουν στο τέλος. Γκάφα του Κάριους στο 14′ και ο Σπόραρ πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, πριν το τέλος του α’ μέρους οι Τούρκοι απάντησαν. Ο Λιάγιτς με πέναλτι στο 29′ πέτυχε το 1-1, ενώ το αυτογκόλ του Μποζίκοβ τους έδωσε το προβάδισμα. Ο Σπόραρ στο 58′ ισοφάρισε σε 2-2. Η Μπεσίκτας ρίσκαρε και στις καθυστερήσεις το πλήρωσε, αφού Λιούμπισιτς και Ραρσάλα διαμόρφωσαν το 4-2.

12ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές, Γκρίνγουντ, Τσονγκ, Γκόμες βρέθηκαν στο βασικό σχήμα, με την ομάδα του Σόλσκιερ να λύγιζει στο τέλος την Αστάνα. Η Μάντσεστερ είχε δυο δοκάρια με τους Φρεντ, Λίνγκαρντ, έκανε πολλές φάσεις με τον Ράσφορντ, ωστόσο τη λύση έδωσε ο Γκρίνγουντ με γκολ στο 73′.

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Παρτιζάν και Αλκμααρ στο Βελιγράδι. Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ στο 12′ με τον Στενγκς, ωστόσο η αποβολή του Σβένσον στο 27′ έφερε τα πάνω – κάτω. Ο Νάτχο στο 42′ ισοφάρισε με πέναλτι, ενώ ο Ισραηλινός στο 61′ πέτυχε το δεύτερο γκολ. Στο 66′ η Αλκμαάρ ισοφάρισε με τον Μποάντου. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν το τρίποντο, αλλά στο τέλος ο Μάρκοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΕΛ-Ντουντελάνζ 3-4

Καραμπάχ-Σεβίλλη 0-3

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Κοπεγχάγη-Λουγκάνο 1-0

Ντιναμό Κιέβου-Μάλμε 1-0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Βασιλεία-Κράσνονταρ 5-0

Χετάφε-Τραμπζονσπόρ 1-0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

ΛΑΣΚ Λίντσερ-Ρόζενμποργκ 1-0

Αϊντχόφεν-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 3-2

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Κλουζ-Λάτσιο 2-1

Ρεν-Σέλτικ 1-1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Σταντάρ Λιέγης-Γκιμαράες 2-0

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Άρσεναλ 0-3

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρέιντζερς-Φέγενορντ 1-0

Πόρτο-Γιουνγκ Μπόις 2-1

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Εσπανιόλ-Φερεντσβάρος 1-1

Λουντογκόρετς-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Βόλφσμπουργκ-Αλεξάντρια 3-1

Γάνδη-Σεντ Ετιέν 3-2

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπεργκ 0-4

Ρόμα-Μπασακσεχίρ 4-0

11ος ΟΜΙΛΟΣ

Γουλβς-Μπράγκα 0-1

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μπεσίκτας 4-2

12ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αστάνα 1-0

Παρτιζάν-Αλκμάαρ 2-2


Πηγή