Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Καλάθης: Ο Ολυμπιακός ήταν μια επιλογή για την καριέρα μου

Καλάθης: Ο Ολυμπιακός ήταν μια επιλογή για την καριέρα μου

Ο Ολυμπιακός ήταν μία από τις ομάδες που έκαναν κρούση στον Νικ Καλάθη αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να του αποσπάσουν το «ναι» και να συνεχίσει την καριέρα του με τα ερυθρόλευκα. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο διεθνής γκαρντ με συνέντευξή του σε καταλανικό Μέσο, είχε θέσει ως προτεραιότητα τη μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα, με την οποία είχε συμφωνήσει πριν την πρόσληψη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Παράλληλα, μέσω της Mundo Deportivo ο Καλάθης ανέφερε πως σημαντικό ρόλο στην αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό έπαιξε και αυτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα διοικητικά του συλλόγου.

«Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή. Ο ιδιοκτήτης είχε αποφασίσει να αποχωρήσει, οπότε και εγώ σκέφτηκα ότι ήρθε και η δική μου ώρα να φύγω. Η Μπαρτσελόνα μου είπε ότι με θέλει, οπότε ήταν μία εύκολη απόφαση για μένα. Πάντα θα έχει ξεχωριστεί θέση στην καρδιά μου ο Παναθηναϊκός, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ», δήλωσε ο έμπειρος άσος.

Σχετικά με το αν είχε άλλες προτάσεις εκτός από την Μπάρτσα, απάντησε: «Είχα πολλές προτάσεις. Αλλά, για μένα η Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη επιλογή στο μυαλό μου. Είδα το ρόστερ που έχτιζαν και με έπεισαν πως με ήθελαν για ξεχωριστό σκοπό. Θέλω να κερδίσω τίτλους και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ήρθα».

Για το αν είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό, σημείωσε: «Ναι, είχα και την σκέφτηκα. Σκέφτηκα όλες τις προτάσεις που είχα. Σέβομαι τον Ολυμπιακό, όπως και σέβομαι όλες τις υπόλοιπες ομάδες που μου έκαναν πρόταση. Φυσικά, αξιολόγησα την πρότασή τους και μίλησα μαζί τους».

Στο αν έπαιξε ρόλο ο Σάρας στην αποδοχή της πρότασης των «μπλαουγκράνα», ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, γιατί δεν ήταν γνωστό ποιος θα ήταν ο νέος προπονητής όταν συμφώνησα με την Μπαρτσελόνα».

Για το πώς ήταν η συνεργασία του με τον Γιασικεβίτσιους στον Παναθηναϊκό, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν σκληρός μαζί μου. Απαιτούσε πολλά από τους πιο νεαρούς παίκτες. Δεν το καταλάβαινα τότε, ήμουν 20 ετών. Αλλά, στον δεύτερο χρόνο ήταν καλύτερος και κατάλαβα ότι αυτό που ήθελε, ήταν να γίνει καλύτερη ομάδα».

Τέλος, σχετικά με το αν η τωρινή Μπαρτσελόνα είναι από τις καλύτερες ομάδες που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του, βάσει των ονομάτων που έχει στο ρόστερ της, ανέφερε: «Δεν ξέρω, καθώς στην πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό η ομάδα είχε Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους, Σπανούλη, Πέκοβιτς, Μπατίστ, Νίκολας… Αλλά, εάν κοιτάξουμε τα τελευταία δέκα χρόνια, τότε ναι είναι το καλύτερο ρόστερ που έχω παίξει».


Πηγή