Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Καλύτερη αλλά «άσφαιρη» η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο δεύτερο φιλικό (0-0 με ΑΕΚ Λάρνακας) στην Πολωνία αλλά όχι όσο καλή πρέπει να γίνει με τις μεταγραφές που αναμένονται.

Η εικόνα της περασμένης εβδομάδας κόντρα στη Μίετζ ήταν πολύ κακή. Οχι επειδή ήταν κακό το σκορ, αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί σε περίοδο προετοιμασίας, αλλά επειδή η ομάδα δεν είχε δείξει κάτι ευχάριστο στο 90λεπτο. Στο δεύτερο φιλικό τώρα, με αντίπαλο καλύτερη ομάδα από τη Μίετζ και με μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας αφού σε λίγες μέρες αρχίζει τα επίσημα παιχνίδια της, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και έδειξε ότι προσπαθεί να γίνει ομάδα Ουζουνίδη, παίζοντας δηλαδή παιχνίδι κατοχής. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να γίνουν και οι απαιτούμενες μεταγραφές, με τον χαφ και τον φορ να αποτελούν προτεραιότητα. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και κόντρα στους Κύπριους, με τους οποίους οι Κιτρινόμαυροι -οι οποίοι βράδυ Σαββάτου επιστρέφουν στην Αθήνα- έμειναν στο 0-0.

Το ματς άρχισε με την ΑΕΚ να αιφνιδιάζεται από την πίεση ψηλά των Κύπριων, με συνέπεια να υπάρχουν συνεχή λάθη από Μοράν-Σιμόες και από τα στόπερ. Η ομάδα της Λάρνακας, επομένως, είχε υπό πίεση την Ενωση στο πρώτο 10λεπτο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έκανε και ευκαιρίες. Τα πράγματα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη άρχισαν να βελτιώνονται από το 15′, όταν η πρωταθλήτρια βγήκε για πρώτη φορά μπροστά και το έκανε με ωραίο τρόπο.

Γενικά, από το 15′ και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ έβγαινε καλά μπροστά όταν το έκανε, έδειχνε να έχει καλές ιδέες, αλλά έδειξε ξανά ότι έχει και τις ελλείψεις που θέλει να καλύψει με τις μεταγραφές της. Το καλό είναι ότι με τον Τσόσιτς να μοιράζει σχεδόν πάντα σωστά την μπάλα από την άμυνα, τον Χουλτ με τις προωθήσεις του να βοηθάει τους Λιβάια-Γιακουμάκη-Μάνταλο και με τον Μπακασέτα να εκτελεί ωραία τα φάουλ, η Ενωση έκανε και φάσεις για να σκοράρει. Πάντα, όμως, ήταν κακό το τελείωμα ή η τελική πάσα, ενώ ο Σιμόες δύο συστημένα φάουλ του «Μπάκα» δεν τα αξιοποίησε με κοντινές κεφαλιές. Οπως δεν αξιοποίησε και ο Μοστσόβ, στο 41′, το γεγονός ότι ήταν μόνος προ κενής εστίας σε απόσταση… 1,5 μέτρου, βρίσκοντας δοκάρι στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Λάρνακας.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να παίξει παιχνίδι πρωτοβουλίας, να πάρει την κατοχή όπως θέλει ο προπονητής της, πιέζοντας τους Κύπριους. Το πρόβλημα στη δημιουργία πάντως και ειδικά από τον άξονα ήταν φανερό, με την Ενωση να έχει καλό passing game σε ορισμένα διαστήματα αλλά να μην έχει τον τρόπο για να απειλήσει. Κι από τη στιγμή που άρχισαν και οι αλλαγές, ήταν πιο δύσκολο να διατηρήσει ή να ανεβάσει ρυθμό η ομάδα του Ουζουνίδη. Οπως πιο δύσκολο είναι γενικά το να κάνει η ομάδα αυτό που θέλει, όταν για παράδειγμα πρέπει αναγκαστικά να γίνεται εξτρέμ ο Γκάλο. Στη συνέχεια, πάντως, ο Βραζιλιάνος γύρισε μπακ και γενικά ο Ουζουνίδης έκανε κι άλλες αλλαγές, με το ματς από ένα σημείο κι έπειτα να χάνει τον όποιο ρυθμό του.

Οπως και να έχει, η εικόνα της ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό, αλλά όχι όσο καλή θα πρέπει να είναι με μεταγραφική ενίσχυση. Ειδικά για δημιουργικό χαφ και φορ είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν καλές κινήσεις, χωρίς να παραβλέπουμε τον εξτρέμ.

ΑΕΚ: Μπάρκας (62′ Τσιντώτας), Μπακάκης (78′ Γιούσης), Χουλτ (62′ Λόπες), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (62′ Οικονόμου), Μοράν (25′ Γαλανόπουλος), Σιμόες (72′ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας (62′ Γκάλο), Μάνταλος (78′ Μπότος), Λιβάια (62′ Κλωναρίδης), Γιακουμάκης (72′ Γιαννούτσος).

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή