Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αλλά σταμάτησε στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αλλά σταμάτησε στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού

Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές και καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν το έκανε και δεν νίκησε τον Παναθηναϊκό.

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των πλέι οφ, οι Θεσσαλονικείς έπρεπε να αντιδράσουν. Όχι γιατί μπορεί να αλλάξει κάτι στη μάχη του τίτλου, αλλά για να διατηρήσουν τη 2η θέση και να μη γίνει ακόμη πιο βαρύ το κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι οι ασπρόμαυροι όντως αντέδρασαν, αφού ήταν καλύτεροι από τους πράσινους, οι οποίοι με τη σειρά τους απογοήτευσαν μετά την καλή παρουσία τους κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Διούδη, ο οποίος απέκρουε τα πάντα, δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Ο αγώνας άρχισε με τον ΠΑΟΚ να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 3′ με τον Μπίσεσβαρ, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Διούδης. Δεν μπήκε γκολ, αλλά ήταν ενδεικτικό του τι θα ακολουθούσε. Και αυτό που ακολούθησε ήταν ένας μονόλογος των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι στο 6′ πλησίασαν ξανά στο 0-1 με τον Λημνιό, αλλά ο Διούδης αντέδρασε και πάλι σωστά. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν ο καλύτερος της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι πράσινοι δεν έγιναν απειλητικοί ούτε μία φορά.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν εντελώς ασύνδετη και μοιραία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, έχοντας να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα και κυρίως τα αριστερά. Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 27′ είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Λημνιό, αλλά ο Διούδης είπε και πάλι «όχι».

Λίγα λεπτά μετά, στο 34′, ο Πέλκας πήγε για το 0-1 με κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και να μένει απολύτως ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο βγήκε στο 0-0.

Το δεύτερο, πάντως, λίγο έλειψε να μπει με γκολ, αφού ο ΠΑΟΚ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Πέλκα που βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, ο οποίος και πάλι απέκρουσε! Στο 57′ ο τερματοφύλακας των πράσινων έκανε και πάλι το καθήκον του σε σουτ του Λάμπρου και μετά το 60′ ο Παναθηναϊκός ανέβηκε κάπως, πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε για κάτι καλό επιθετικά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφερε, αλλά τουλάχιστον πέτυχε να περιορίσει κάπως την επιθετικότητα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι παρέμεναν καλύτεροι αλλά δεν είχαν πλέον φάσεις για γκολ. Οι Δώνης και Φερέιρα έκαναν τις αλλαγές τους αλλά η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, όπως δεν άλλαξε και το 0-0, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να κινδυνεύει να βρεθεί στο -19 από τον Ολυμπιακό την Κυριακή και στο… -2 από την ΑΕΚ, στη μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Δώνης (73′ Καμπετσής), Ζαχίντ (46′ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (57′ Ανουάρ), Κουρμπέλης, Μπουζούκης (87′ Νούνες), Μακέντα (87′ Κολοβός).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46′ Μάτος), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (86′ Σφιντέρσκι), Καντουρί, Λημνιός (86′ Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ (46′ Λάμπρου), Πέλκας (78′ Ροντρίγκο), Ακπόμ.


Πηγή