Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η έκπληξη που συνάντησε ο Καρεμπέ στην αποφοίτηση της κόρης του

Καρεμπέ: Στείλτε στην τρίτη κατηγορία ομάδες με ρατσιστές οπαδούς για να μάθουν

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, μέσω δηλώσεών του στην Αγγλία έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και έκανε μία πρόταση για την εξάλειψή του από τα γήπεδα.

Σε δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στη Daily Mail και έγιναν και στο BBC ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Γάλλος αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός μιλώντας για θέματα ρατσισμού υπογράμμισε: «Δεν έχει να κάνει πια με το ποδόσφαιρο. Είναι ζήτημα των Κυβερνήσεων το να πουν εάν θα επιτρέπουν σε τέτοιους οπαδούς στα στάδια και τα γήπεδα ή για το πως χειρίζονται το θέμα οι ομάδες. Εάν δεν καταλαβαίνουν για μένα θα πρέπει να πέφτουν οι ομάδες στην 2η ή την 3η κατηγορία.

Θα πρέπει να το σκέφτονται δύο φορές. Έχουν οι ομάδες ρατσιστές οπαδούς; Στείλτε τους στην τρίτη κατηγορία για να… μάθουν! Πρέπει να πάμε το θέμα σε επίπεδο Κυβερνήσεων. Είναι αυτό το πρόβλημα πολύ βαρύ και βαθύ για το ποδόσφαιρο; Ναι είναι. Πολλοί παίκτες μαύρου χρώματος περνούν δύσκολα και εμείς μένουμε στα motο κατά του ρατσισμού και τις εκφράσεις. Οφείλουμε να πάμε πιο μακριά και βαθιά».

Ο Καρεμπέ είπε ακόμα στο BBC World Football Programme: «Υπάρχει ακόμα μεγάλη διάκριση παγκοσμίως αλλά και ακόμα και σε επαγγελματικά ζητήματα και το πως προσλαβάνονται οι άνθρωποι. Είναι ένα προβληματικό σύστημα.

Εάν το δέρμα σου δεν έχει το σωστό χρώμα δεν παίρνεις την δουλειά. Δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο αυτό. Ένας παίκτης μαύρου δέρματος ξεκινάει από χαμηλά και μπορεί να χρειαστεί πέντε χρόνια αγωνιστικών δοκιμασιών για να πετύχει. Όλα αυτά πρέπει να τα αλλάξουμε. Πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή