Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Κλήση με το άρθρο για αφαίρεση βαθμών για τον Ολυμπιακό

Υπαρκτή είναι η απειλή στον Ολυμπιακό, για αφαίρεση βαθμών, λόγω των επεισοδίων που έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε για την Πέμπτη (08/11) σε απολογία τους Πειραιώτες, με το άρθρο του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ που προβλέπει -μεταξύ άλλων- και αφαίρεση βαθμών.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Πρόκειται για το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του πειθαρχικού κώδικα, με το οποίο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό, στο μεταξύ τους ταξίδι πρωταθλήματος.

Σε αυτό αναφέρεται σχετικά:

«β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας η ανακοίνωση της διοίκησης του Σταδίου και η έκθεση της Αστυνομίας.

Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει, εάν του επιβληθεί η ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών, αυτή να ισχύσει για της φάση των ομίλων του Κυπέλλου και όχι για τη Super League.

localStorage.clear();


Πηγή