Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Κλείδωσαν» την πρωτιά Μπαρτσελόνα και Πόρτο

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της ημέρας στο Champions League, επικρατώντας με 2-1 της Λίβερπουλ, με γκολ των Μπερνάτ και Νεϊμάρ. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει κριθεί για την πρόκριση, αφού στο άλλο ματς του 3ου ομίλου η Νάπολι νίκησε άνετα τον Ερυθρό Αστέρα με 3-1 και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 9 βαθμούς. Ακολουθεί με 8 η Παρί Σεν Ζερμέν και με 6 η Λίβερπουλ, ενώ 4 έχει ο Ερυθρός Αστέρας. Όλα θα κριθούν στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής (Λίβερπουλ – Νάπολι, Ερυθρός Αστέρας – Παρί Σεν Ζερμέν).

Σε ένα άλλο κρίσιμο παιχνίδι, αυτό του 2ου Ομίλου ανάμεσα σε Τότεναμ και Ίντερ, ένα γκολ του Έρικσεν στο 80’ έδωσε πολύτιμη νίκη στην αγγλική ομάδα, η οποία ισοβαθμεί με την Ίντερ στη δεύτερη θέση, όμως πλέον υπερτερεί στην ισοβαθμία και αν στην τελευταία αγωνιστική πάρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ιταλούς, θα είναι στους 16 της διοργάνωσης. Εκεί θα βρίσκεται σίγουρα η Μπαρτσελόνα, που πέρασε με 2-1 από την έδρα της (οριστικά τέταρτης) Αϊντχόφεν και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Στον 1ο Όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Μονακό και εκτός απροόπτου θα είναι πρώτη στον όμιλο, αφήνοντας δεύτερη την Ντόρτμουντ, που έμεινε στο 0-0 με την Κλαμπ Μπριζ. Οι Βέλγοι είναι σίγουρα τρίτοι, ενώ η Μονακό τελευταία.

Τέλος, στον 4ο Όμιλο η Πόρτο νίκησε στο «ντέρμπι κορυφής» τη Σάλκε με 3-1 και «κλείδωσε» την πρώτη θέση, ενώ οι Γερμανοί θα είναι σίγουρα δεύτεροι. Λοκομοτίβ Μόσχας και Γαλατασαράι θα παλέψουν για την τρίτη θέση, με τους Τούρκους να έχουν προβάδισμα ενός βαθμού, παρά την ήττα τους απόψε στη Μόσχα με 0-2.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μονακό 2-0

Ντόρτμουντ – Μπριζ 0-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Τότεναμ – Ιντερ 1-0

Αϊντχόφεν – Μπαρτσελόνα 1-2

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι – Ερυθρός Αστέρας 3-1

Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ 2-1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Λοκομοτίβ Μ. – Γαλατασαράι 2-0

Πόρτο – Σάλκε 3-1

localStorage.clear();


Πηγή