Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Κομβικό το γκολ του Λιβάγια σε πιθανή ισοβαθμία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Κομβικό το γκολ του Λιβάγια σε πιθανή ισοβαθμία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ όχι μόνο πανηγύρισε τη νίκη 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, αλλά η έκταση του σκορ με την οποία ήρθε αυτό το τρίποντο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας σε περίπτωση που η ισοβαθμία παραμείνει και στο τέλος της διαδικασίας.

Το δεύτερο γκολ που πέτυχε η Ένωση με το πέναλτι του Μάρκο Λιβάγια ισοδυναμεί ουσιαστικά με… επιπλέον βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί κομβικός στη μάχη για την έξοδο στα προκριματικά του επόμενου Champions League. Ο κανονισμός για ισοβαθμία προβλέπει ότι μετρούν όλα τα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι δυο ομάδες στο πρωτάθλημα -κανονική διάρκεια και πλέι οφ.

Δεδομένου λοιπόν ότι ως τώρα έχουν φέρει μια ισοπαλία και έχουν κατακτήσει από μια νίκη: 2-2 στο ΟΑΚΑ  και 1-0 ο ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια και 0-2 η ΑΕΚ στον α’ γύρο των πλέι οφ, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε θέση ισχύος.

Φυσικά, μένει να φανεί τι θα γίνει και με την υπόθεση των Θεσσαλονικέων στο CAS και εάν θα τους επιστραφούν οι 7 βαθμοί.

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

  1. Ολυμπιακός 81
  2. ΑΕΚ 59
  3. ΠΑΟΚ 59
  4. Παναθηναϊκός 50
  5. Άρης 38
  6. ΟΦΗ 35

Ο κανονισμός για τις ισοβαθμίες αναφέρει:

«Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των Playoffs και Playouts (Β’ Φάση), θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος σύμφωνα με την παρ. 6 ανωτέρω».


Πηγή