Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: Για πρώτη φορά χωρίς πρωταθλητή η Ολλανδία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κορονοϊός: Για πρώτη φορά χωρίς πρωταθλητή η Ολλανδία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Για πρώτη φορά στα 64 χρόνια ιστορίας της Eredivisie, της πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου με την σύγχρονη μορφή της, δεν θα έχει πρωταθλητή, όπως αποφάσισε η ομοσπονδία της χώρας.

Η τελευταία σεζόν χωρίς πρωταθλήτρια στην Ολλανδία ήταν η 1944-45, εξαιτίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έντεκα χρόνια προτού ιδρυθεί η Eredivisie.

Η KNVB αποφάσισε να μην απονείμει το πρωτάθλημα στον Άγιαξ, παρ’ ότι είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ισόβαθμη Άλκμααρ, όταν και διεκόπη η διοργάνωση, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Αίαντας θα πάρει το «καλό» εισιτήριο για το Champions League, χωρίς όμως να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει απευθείας θέση στην επόμενη διοργάνωση, αφού δεν είναι πρωταθλητής. Στα προκριματικά θα παίξει σίγουρα η Άλκμααρ, Φέγενορντ, Αϊντχόφεν και Βίλεμ θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Europa League. «Ριγμένη» η Ουτρέχτη, η οποία είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου με την Φέγενορντ, ενώ στο πρωτάθλημα βρισκόταν μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την Βίλεμ.

Στα… χαμηλά, υπήρξε διαφωνία ως προς ανόδους και υποβιβασμούς, αφού 16 ομάδες ήταν υπέρ, εννέα κατά και άλλες τόσες ψήφισαν λευκό. Η ομοσπονδία το πήρε επάνω της και αποφάσισε πως δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί και άνοδοι, όπερ σημαίνει ότι Ντεν Χάαγκ και Βααλβάικ, ουραγοί στην πρώτη κατηγορία, δεν υποβιβάζονται, ενώ η Καμπούρ με τη Ντε Γκράαφστσαπ, πρώτες στην δεύτερη κατηγορία, δεν ανεβαίνουν.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή