Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Κύπελλο Αγγλίας: Η Λιντς «λύγισε» στην παράταση την Πλίμουθ -Προκρίθηκαν εύκολα Σαουθάμπτον και Κόβεντρι

Η Λιντς τα βρήκε σκούρα στα 90 λεπτά απέναντι στην Πλίμουθ και χρειάστηκε τη διαδικασία της παράτασης για να επικρατήσει με το επιβλητικό 4-1 (1-1 κανονική διάρκεια) στον επαναλητικό του 4ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16», όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Άστον Βίλα-Τσέλσι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα «παγόνια» προηγήθηκαν στο 66′ με τον Γκνόντο, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με το τέρμα του Γκάλογουεϊ στο 78′. Στην παράταση, ωστόσο, η Λιντς ήταν σαρωτική, βγήκε τρία γκολ με τους Σάμερβιλ (97′), Ρούτερ (111′) και το αυτογκόλ του Χάρντι (117′) και «σφράγισε» το εισιτήριό της για το 5ο γύρο του FA Cup.

Πολύ πιο άνετα προκρίθηκαν στην επόμενη φάση η Σαουθάπτον και η Κόβεντρι. Οι «Άγιοι» νίκησαν 3-0 τη Γουότφορντ με τα γκολ των Μάρα (52′, 58′) και Άνταμς (76′) και στο επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουν τη Λίβερπουλ στο «Anfield».

Η δε Κόβεντρι ήταν σαρωτική απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Προηγήθηκε με το γκολ του Πάλμερ στο 3′ και παρά το γεγονός ότι η Σέφιλντ ισοφάρισε με τον Κανταμαρτέρι στο 10′, στη συνέχεια σημείωσε άλλα τρία γκολ με τους Ο’Χάρε (50′, 56′) και Ράιτ (58′) και θα έχει την ευκαιρία να φτάσει ακόμη πιο ψηλά στο FA Cup, καθώς στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την ερασιτεχνική Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, καθώς και τα ζευγάρια του 5ου γύρου (φάση των «16») έχουν ως εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαουθάμπτον-Γουότφορντ 3-0

Κόβεντρι-Σέφιλντ Γουένσντεϊ 4-1

Πλίμουθ-Λιντς 1-4 παρ. /1-1 κ.δ.

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπρίστολ Σίτι 07/02

Άστον Βίλα-Τσέλσι 07/02

5ος ΓΥΡΟΣ (26-28/2)

Κόβεντρι – Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ

Μπόρνμουθ – Λέστερ

Μπλάκμπερν – Νιούκαστλ

Λούτον – Μάντσεστερ Σίτι

Τσέλσι ή Άστον Βίλα – Λιντς

Μπρίστολ Σίτι ή Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γουλβς – Μπράιτον

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον


Πηγή