Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασε με άγχος στους «8» ο Παναιτωλικός, 1-0 στο 94′ τη Νίκη Βόλου [βίντεο] | ΣΠΟΡ

Μπορεί ο Παναιτωλικός να ήταν το φαβορί και να είχε «προίκα» το 1-0, όμως ζορίστηκε πολύ για να περάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε με με το ίδιο σκορ (1-0) και στην έδρα του της Νίκης Βόλου, αλλά η πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου μόνο εύκολος δεν ήταν. Ο σύλλογος της Μαγνησίας είχε τις ευκαιρίες να κάνει ακόμη πιο… ροντέο το ζευγάρι, ωστόσο όχι μόνο τις έχασε, αλλά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων πλήρωσε ένα ατομικό λάθος για να υποστεί την ήττα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Βέργος, ο οποίος «κλείδωσε» την επικράτηση του Παναιτωλικού κόντρα στη Νίκη, που βρίσκεται μια κατηγορία κάτω από εκείνον.

Το ματς

Ο Παναιτωλικός, που έπαιξε με αρκετούς βασικούς, είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έχασε μόνο μια αξιόλογη ευκαιρία, όταν στο 21ο λεπτό ο Μαλής αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, που δεν είχαν τίποτα να χάσουν, βγήκαν μπροστά κι έγιναν πιο απειλητικοί, με τους Γρομητσάρη, Τζοβάρα και Γκαρθία να χάνουν δύο ευκαιρίες.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Βολιώτες παραλίγο να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά ο Μιράντα «σημάδεψε» το δοκάρι του Ροντρίγκες, για να τελειώσει το παιχνίδι ο Βέργος στο 90+4′ με τέρμα που σημείωσε στην αντεπίθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου 1-0

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες – Λούι (83′ Αποστολάκης), Μαλής, Κορνέλιους, Περέιρα (56′ Βέργος) – Φλόρες, Αντούνες – Ντουάρτε (83′ Χρ. Μπελεβώνης), Μεντόσα, Χουχούμης (65′ Τσιγγάρας) – Καρέλης (83′ Μπαρμπόσα).

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς – Ανδρέου (74′ Βλαχομήτρος), Γρομητσάρης, Αλιατίδης – Κάσσος, Τσουκαλάς (84′ Μέτσε), Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (74′ Μιράντα), Τζοβάρας – Γκαρσία, Ροχάνο (89′ Τζιώρας).


Πηγή