Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κύπελλο Ισπανίας: Στους «8» Οσασούνα και Ατλέτικο [βίντεο]

Δύο Γκαρθία, ο Νταβίντ κι ο Ρουμπέν, αλλά κι ο γκολκίπερ Σέρχιο Ερέρα, έφεραν την πρόκριση για την Οσασούνα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Η ομάδα του Χαγκόμπα Αράσατε όχι μόνο άντεξε στο «Benito Villamarín», αλλά «πέταξε» εκτός συνέχειας απ’ το Copa del Rey την κάτοχο του περσινού τροπαίου Μπέτις, καθώς επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια, 2-2 η παράταση) και πήρε εκείνη το «εισιτήριο» για τους «8».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «πράσινοι» της Σεβίλλης πήραν προβάδισμα στο 62′ με τον Καρβάλιο και πάνω που όλα έδειχναν πως -έστω και δύσκολα- θα έφταναν στη νίκη και στην οκτάδα, ήρθε το γκολ του Νταβίντ Γκαρθία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Εκεί η Μπέτις πήρε εκ νέου προβάδισμα, με τον Σαμπαλί στο 103′, όμως ο Ρουμπέν Γκαρθία ισοφάρισε ξανά και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» από την άσπρη βούλα. Οι παίκτες της Οσασούνα ήταν απόλυτα εύστοχοι (Άβιλα, Μπούντιμιρ, Μονκαγιόλα, Μπαρία), την ώρα που ο Κανάλες νικήθηκε από τον Ερέρα, ενώ ο Γκουίντο Ροντρίγκες έστειλε τη δική του εκτέλεση πάνω απ’ τα δοκάρια, «καταδικάζοντας» την Μπέτις.

Πήρε το «εισιτήριο» στις καθυστερήσεις η Ατλέτικο

Νωρίτερα, η Ατλέτικο Μαδρίτης «πάτησε γκάζι» στο δεύτερο μέρος και με τα γκολ των Μοράτα (54΄) και Λιορέντε στις καθυστερήσεις πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Copa del Rey.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί η Λεβάντε να μην είχε ηττηθεί από τους «ροχιμπλάνκος» στις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις τους, παρ΄ όλα αυτά απόψε η ομάδα της LaLiga 2 δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη. Ήταν μάλιστα, η πρώτη της ήττα μετά από 17 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις!

Για το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν μόλις η 2η νίκη μέσα στο 2023 και αυτή στο Κύπελλο, μετά το 2-0 επί της Οβιέδο. Στο πρωτάθλημα έχει μία ισοπαλία με την Αλμερία και μία ήττα από την Μπαρτσελόνα (0-1) στο «Μετροπολιτάνο».

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Copa del Rey:

Σοσιεδάδ-Μαγιόρκα 1-0

Αλαβές-Σεβίλη 0-1

Σπόρτινγκ Χιχόν-Βαλένθια 0-4

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 1-0

Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2

Μπέτις-Οσασούνα 2-4 πέν. (1-1 κ.δ., 2-2 παρ.)

Θέουτα-Μπαρτσελόνα 19/01

Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 19/01


Πηγή