Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κύπελλο με τον Άρη θέλει ο Ένινγκ μετά το νέο συμβόλαιο

Κύπελλο με τον Άρη θέλει ο Ένινγκ μετά το νέο συμβόλαιο

Άρης και Μίκαελ Ένινγκ επισημοποίησαν την επέκταση της συνεργασίας τους και θέλουν να το γιορτάσουν με κάποιον τίτλο.

Η συμφωνία ανάμεσα στους κίτρινους και τον Γερμανό προπονητή είχε οριστικοποιηθεί από την Τετάρτη και μία μέρα μετά το θέμα έλαβε και επίσημα τέλος, με την υπογραφή του νέου συμβολαίου (1+1 χρόνια) και την ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Λίγη ώρα μετά, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το νέο deal, ο Ένινγκ έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε στην ανανέωση, στο μέλλον, αλλά και στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν, όπου υπάρχει ο μεγάλος στόχος του κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός.

Για την παρουσία του στον Άρη: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ από την πρώτη στιγμή που ήρθα, βέβαια ήρθα χωρίς να κάνω προετοιμασία εγώ στην ομάδα, μπήκαμε αμέσως στο 100%, φέραμε άμεσα αποτελέσματα, κάναμε μια καλή χρονιά.

Τώρα βεβαίως έχουμε την προοπτική του μέλλοντος μπροστά μας αλλά υπάρχουνε αρκετά ερωτηματικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν ξέρουμε πως θα πάνε τα πράγματα, πρέπει να προσαρμοστούμε και να είμαστε αισιόδοξοι».

Για την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη: «Έχουμε πετύχει τον πρώτο μας στόχο, που είναι ένα εισιτήριο για την Ευρώπη τη νέα σεζόν. Τώρα υπάρχει το Κύπελλο. Από την πρώτη στιγμή που είμαι εδώ, όλοι μιλάνε για το Κύπελλο.

Είναι η πρώτη λέξη που έμαθα στην ομάδα. Είναι ο μεγάλος μας στόχος και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Μακάρι για την οικογένεια του Άρη, να πάμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Για τα πλέι οφ: «Τώρα στα πλέι οφ θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που αφήσαμε το πρωτάθλημα. Σε όλο τον κόσμο, όπως και στην πατρίδα μου την Γερμανία αλλά και εδώ, υπάρχει η αμφιβολία για το πως θα εμφανιστούν οι ομάδες και το πόσο θα τους έχει επηρεάσει η πανδημία. Σε κάθε περίπτωση είμαστε οι έξι καλύτερες ομάδες. Είναι μια πρόκληση και θέλουμε να ανταπεξέλθουμε».

Για τις σκέψεις του για τη νέα σεζόν: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω. Υπάρχει εμπιστοσύνη από εμένα προς τον Άρη αλλά και από τον Άρη προς το πρόσωπο μου. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε από τώρα για τους στόχους της επόμενης σεζόν. Δεν είναι ρεαλιστικό. Δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεάσει εμάς και το ποδόσφαιρο αυτή η πανδημία.

Έπειτα, εμείς έχουμε το πρόβλημα με το ban της FIFA. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα πρέπει να κάνουμε μια εντελώς νέα ομάδα, αν θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ομάδα ή αν θα είναι μια ανάμεικτη κατάσταση. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να κάνουμε το καλύτερο για τον Άρη».


Πηγή