Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Φρέναρε τους «πολίτες» με υπογραφή Σαλάχ

Η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (1-0) στο «Άνφιλντ», για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Οι «ρεντς» με το γκολ του Σαλάχ στο 76′ υποχρέωσαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην πρώτη της φετινή ήττα και την άφησαν στο -4 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, ενώ το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να μπει ξανά στη 10άδα με ανεβασμένη πλέον την ψυχολογία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κώστας Τσιμίκας αντικατέστησε τον τραυματία Ζότα στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η Σίτι ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, όμως σπατάλησε όλες τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, με τον Άλισον να νικάει δύο φορές τον Χάαλαντ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ ισορρόπησε τον αγώνα κι εντέλει έφτασε στο γκολ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 76′.

Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ, λίγες μέρες μετά το χατ-τρικ στον αγώνα με τους Ρέιντζερς για το Champions League, «χτύπησε» ξανά με μία τρομερή ενέργεια που εξέθεσε όλη την άμυνα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Από βολέ του Άλισον, κατέβασε την μπάλα κι απέφυγε τον Κανσέλο, προχωρώντας ως το τετ-α-τετ με τον Έντερσον για το 1-0 των «reds».

Αυτό μάλιστα ήταν το 100ό γκολ του Σαλάχ με το αριστερό πόδι στο πρωτάθλημα της Premier League. Στο 86′ αποβλήθηκε ο Κλοπ από τον πάγκο της Λίβερπουλ, με τη Σίτι να πιέζει ως το φινάλε για την ισοφάριση, αλλά να μην βρίσκει το πολυπόθητο γκολ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη εφετινή ήττα της στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων πέρασε ως αλλαγή κι ο Κώστας Τσιμίκας στη θέση του Ντιέγο Ζότα.


Πηγή