Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Λίλα: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν την Αλβανία

Λίλα: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν την Αλβανία

Την ευγνωμοσύνη του σε όσους στηρίζουν την Αλβανία στη δοκιμασία που περνά μετά το φονικό πέρασμα του σεισμού εξέφρασε ο Άντι Λίλα.

Παράλληλα, ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα αποκάλυψε ότι σκέφτεται τη διοργάνωση φιλικού για την οικονομική στήριξη των σεισμοπαθών.

Αναλυτικά όσα είπε στον «Super FM»:

Για το πώς βίωσε τον σεισμό στην Αλβανία: «Εγώ είμαι εντάξει και η οικογένειά μου. Υπάρχει κακή ψυχολογία στον κόσμο σε όλη την Αλβανία, γιατί είναι πολύ μεγάλος ο σεισμός. Είναι περισσότεροι από 40 οι νεκροί. Είναι κοντά στο σπίτι μου το επίκεντρο. Δεν ήμουν στην Αλβανία όταν έγινε ο σεισμός και γύρισα αμέσως γιατί όλοι θέλουν βοήθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που ήρθε από την Ελλάδα κατευθείαν. Έφτασε πρώτη στην Αλβανία η ελληνική ομάδα. Στις 4 το πρωί έγινε ο σεισμός και στις 6 ήταν στην Αλβανία.

Είναι όλοι έξω από τα σπίτια τους με κακή ψυχολογία. Ο κόσμος φοβάται γιατί έχουν γίνει πάνω από 500 μετασεισμοί και πολλοί είναι πάνω από 5 Ρίχτερ.

Η οικογένειά μου ήταν στην Αλβανία όταν έγινε ο σεισμός. Τον βίωσαν, φοβήθηκαν, δεν έχουν καλή ψυχολογία και ίσως έρθουμε στα Γιάννενα για μερικές μέρες για να ηρεμήσουμε λιγάκι».

Για το αν υπάρχει σκέψη κάποιου φιλικού για τους σεισμοπαθείς: «Είναι στις σκέψεις μας να κάνουμε κάποιο φιλικό, θα δούμε με ποιον και όλα τα έσοδα θα πάνε στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη με τα όσα περνάνε».

Για την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, κ. Χριστοβασίλη, μετά τον σεισμό: «Μιλήσαμε μαζί τηλεφωνικά, μου είπε ότι είμαστε εδώ και οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε κοντά σας. Τον ευχαριστούμε πολύ, όπως ευχαριστούμε και τον ΠΑΟΚ που κινητοποιήθηκε κι αυτός. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα μου αυτή τη στιγμή».

Για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να ιδρύσει σύλλογο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Αλβανία: «Στην Αλβανία δεν υπήρχε ένα όργανο ανάλογο του ΠΣΑΠ στην Ελλάδα. Οργάνωσα τα πάντα, είμαι πρόεδρος των ποδοσφαιριστών της Αλβανικής Super League, αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα γιατί είμαστε στα πρώτα στάδια. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ στην Ελλάδα και επίσης τους συνδέσμους ποδοσφαιριστών της Ιταλίας και της Τουρκίας που μας βοήθησαν στην οργάνωση».

Για το αν παρακολουθεί ακόμα τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ναι τα βλέπω όλα τα παιχνίδια. Έπαιξα 7 χρόνια στον ΠΑΣ και είμαι μεγάλος φαν της ομάδας. Εύχομαι να επιστρέψει σύντομα στη Super League 1. Έχω δει ότι έχει καλή ομάδα ο ΠΑΣ, αλλά είναι δύσκολη κατηγορία η Super League 2. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην πρώτη κατηγορία. Έχουμε επαφές με τον πρόεδρο, την οικογένειά του και με παλιούς συμπαίκτες και θέλω να επιστρέψει η ομάδα».

Για το τι κράτησε μετά από 7 χρόνια παρουσίας στους «κυανόλευκους»: «Έχουν μείνει οι φιλίες και οι καλές στιγμές. Δεν ξεχνάω τίποτα, θυμάμαι το κάθε λεπτό. Ήταν τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας, πέρασα πολύ καλά, είμαι περήφανος που έπαιξε σ’ αυτή τη μεγάλη ομάδα και ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω εκεί. Την έχω στην καρδιά μου την ομάδα».

Για το μήνυμά τους προς του φίλους της ομάδας: «Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι καλύτεροι».


Πηγή