Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Λευτέρης Πετρούνιας: Για το 7ο χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο «άρχοντας των κρίκων»

Λευτέρης Πετρούνιας και Αθανασία Μεσίρη ρίχνονται στη μάχη των τελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, που φιλοξενείται στην Αττάλεια της Τουρκίας, σε κρίκους και άλμα αντίστοιχα.

Η 15χρονη Αθανασία Μεσίρη στο ντεμπούτο της με την Εθνική Γυναικών σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής κατάφερε να υπερβεί τον εαυτό της εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του άλματος, δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νεαρή πρωταθλήτρια τερμάτισε 6η στον προκριματικό του άλματος με 12,866 βαθμούς ως μέσο όρο (1ο άλμα: 12,933 β., 2ο άλμα: 12,800) και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Μ. Σαββάτου (15/04, 14:10 – 14:55 ώρα Ελλάδας), στον οποίο βάσει κλήρωσης θα αγωνιστεί 7η μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, ξεκινώντας από μηδενική βάση.

Αντίπαλοί της στον τελικό του άλματος γυναικών θα είναι, κατά σειρά πρόκρισης, η Γαλλίδα Κολίν Ντεβιγιάρ (13,866 β.), η Βελγίδα Λίσα Φέλεν (13,616 β.), η Ιταλίδα Άζια Ντ’Αμάτο (13,416 β.), η Δανή Καμίλ Ράσμουσεν (13,366 β.), η Ρουμάνα Σαμπρίνα Μανέκα-Βοϊνέα (13,016 β.) και οι Τουρκάλες Μπιλγκέ Ταρχάν (12,766 β.) και Τζερέν Μπινέρ (12,749 β.).

Η πρόκριση της Αθανασίας Μεσίρη είναι η πρώτη για την ελληνική ενόργανη γυναικών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έπειτα από πέντε χρόνια και θα τη μετατρέψει στην έβδομη Ελληνίδα εκπρόσωπο στους τελικούς οργάνων στην ιστορία του θεσμού.

Η 15χρονη αθλήτρια κατέλαβε επίσης την υψηλότερη θέση στο σύνθετο ατομικό μεταξύ των εκπροσώπων της «γαλανόλευκης» (44η με 47,466 β.).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πολύπειρος Λευτέρης Πετρούνιας από την άλλη, αυτή τη φορά δεν μπαίνει στον τελικό των κρίκων με τον αέρα του πρώτου, με τον μεγαλύτερο αντίπαλο του τον Τούρκο, Αντέμ Ασίλ να αναδεικνύεται νικητής στο σύνθετο ατομικό, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στους κρίκους, η οποία βαθμολογήθηκε με 15,033 β., στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό  μήνυμα στον Έλληνα πρωταθλητή. 

Σε ανάρτηση σου ο Πετρούνιας τόνισε πως η αποχή από τις προπονήσεις το τελευταίο διάστημα δεν τον βοήθησε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως εμφανίστηκε έτοιμος για τον τελικό.

«Ο στόχος στον προκριματικό επετεύχθη! Δεν κατάφερα να αποφύγω κάποια λάθη και σίγουρα οι τελευταίες δύο εβδομάδες χωρίς προπόνηση λόγω μικροενοχλήσεων δεν βοήθησαν σε αυτό με αποτέλεσμα η εμφάνισή να ειναι μακριά από αυτό που μπορώ να πετύχω!
Το Μεγάλο Σάββατο στις 15:00 στην ΕΡΤ ξεκινάει ο τελικός των Κρίκων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τουρκίας και θα χρησιμοποιήσω όση εμπειρία διαθέτω για να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα !
Πάμε Δυνατά για ακόμη μια φορά!», ανέφερε η ανάρτηση του. 

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί με τα θερμότερα λόγια και στην σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση, η οποία επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από 4,5 χρόνια και βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι τόσο περήφανος για την μαμά μας που βγαίνει με χαμόγελο και χάρη! Φεύγεις από την πρώτη σου συμμετοχή, έχοντας τον σεβασμό όλων» έγραψε για την Μιλλούση, ενώ έκανε σχόλιο και για όλη την εθνική ομάδα που βρίσκεται στην Αττάλεια.


Πηγή