Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Λευτέρης Πετρούνιας: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί σήμερα, Σάββατο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου και ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης στην Αμβέρσα.

Ο τελικός των κρίκων θα είναι ο τελευταίος της ημέρας και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2, όπως και όλοι οι τελικοί οργάνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, που θα ξεκινήσουν στις 15:00 και θα ολοκληρωθούν στις 19:00.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι οκτώ φιναλίστ των κρίκων αναμένεται να εμφανιστούν γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας, με τον Έλληνα υπερπρωταθλητή να αγωνίζεται τρίτος κατά σειρά, βάσει κλήρωσης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε κερδίσει τη δεύτερη θέση στον προκριματικό των κρίκων με 14,900 βαθμούς, πίσω μόνο από τον Κινέζο «χρυσό» Ολυμπιονίκη Γιανγκ Λιου (15,200 β.), και μπήκε άνετα στην οκτάδα των φιναλίστ, την οποία συμπλήρωσαν κατά σειρά πρόκρισης ο Κινέζος Χάο Γιόου (14,800 β.), Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ (14,666 β.), ο Αυστριακός Βίντσεντς Χεκ (14,600 β.), οι Αρμένιοι Αρτούρ Αβετισιάν (14,433 β.) και Βαχάγκν Νταβτιάν (14,433 β.) και ο Βρετανός Χάρι Χέπγουορθ (14,366 β.).

Ο Πετρούνιας θα έχει τέσσερις αντιπάλους στη μάχη για το Ολυμπιακό εισιτήριο (τον Αζέρο Σιμόνοφ, τον Αυστριακό Χεκ και τους Αρμένιους Αβετισιάν και Νταβτιάν), καθώς οι δύο Κινέζοι και ο Βρετανός αθλητής έχουν ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέσω του ομαδικού αγωνίσματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τελικοί του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής θα μεταδοθούν και διαδικτυακά από την ΕΡΤ 2, καθώς επίσης από τη FIG μέσω του καναλιού «Allgymnastics».


Πηγή