Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Λοβέρα: Θέλω να με ερωτευθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Λοβέρα: Θέλω να με ερωτευθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Ένα από τα όνειρα που θέλει σχεδόν κάθε ποδοσφαιριστής από τη Λατινική Αμερική να εκπληρώσει, είναι να μετακομίσει στην Ευρώπη και να αγωνιστεί στο Champions League. Ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα έκανε πολύ νωρίς το πρώτο βήμα και είναι πιθανό να πραγματοποιήσει και το δεύτερο, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να γίνεται στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου παίκτης του Ολυμπιακού, ερχόμενος από τη Ροζάριο Σεντράλ.

Ο 20χρονος υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας στους «ερυθρόλευκους», με τις βλέψεις του να είναι μεγάλες. Άλλωστε, οι ειδικοί του αθλήματος τον περιγράφουν ως ένα ταλέντο που μπορεί να… ζαλίσει τους αντιπάλους με τα τεχνικά του προσόντα και ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή στο μέλλον.

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή της συνεργασίας του με τους Πειραιώτες, έχοντας κάνει μόλις 2-3 προπονήσεις με τ ηνέα του ομάδα, έμαθε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς τον συμπεριέλαβε και στην ευρωπαϊκή λίστα, ενόψει της εξάδας αγώνων με Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του, LT3 | AM 680 και στην εκπομπή «Ultima Jugada», το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού δήλωσε ότι ανυπομονεί να φορέσει τα ερυθρόλευκα σε επίσημα παιχνίδια και να κάνει τους οπαδούς της ομάδας να τον ερωτευθούν.

«Το σκεπτικό για εμένα και τον ατζέντη μου, ήταν να μείνουμε στην Αργεντινή λίγο περισσότερο. Μετά ήλθε η πρόταση και ήταν εντελώς ξαφνικό. Δεν υπήρχε επιλογή να μείνω στη Ροζάριο για έξι μήνες ακόμη, μέχρι τον Δεκέμβριο. Έτσι πήρα την απόφαση να έλθω στην Ελλάδα. Το προηγούμενο διάστημα που είχα στη Ροζάριο, ήταν το καλύτερο για μένα. Είχα γεμάτα ματς και πολλά λεπτά συμμετοχής.

Μίλησα με τον προπονητή μου στη Σεντράλ μετά το τέλος της μεταγραφής. Μου ευχήθηκε το καλύτερο στο νέο βήμα της καριέρας μου. Ο Κόκα (ο προπονητής του στη Ροζάριο) με πίστεψε πιο πολύ από όλους. Με τον πρόεδρο δεν μίλησα. Μόνο με τον Γκορδίγιο μίλησα, ο οποίος μου μιλούσε μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Θα ήθελα να επιστρέψω στο μέλλον για να κατακτήσω τίτλους με τη Σεντράλ», τόνισε ο Λοβέρα.

Ο νεαρός Αργεντινός κλήθηκε να σχολιάσει τις πρώτες του εντυπώσεις κατά την παρουσία του στην Αθήνα. «Είναι πολύ όμορφη πόλη, με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Υπέγραψα για πέντε χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι θα παίξω στο Champions League. Είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει στην Ευρώπη. Εμένα μου έτυχε τώρα».

Όταν ρωτήθηκε για τη θέση που τον προορίζει ο Μαρτίνς, απάντησε, αλλά και τις πρώτες του στιγμές στην προπόνηση: «Με καλωσόρισε, αλλά δεν μιλήσαμε για τη θέση που με υπολογίζει. Μίλησα στην πρώτη προπόνηση με τον Γκερέρο, που είναι Ισπανός. Δεν καταλάβαινα τίποτα από τη γλώσσα. Είναι πολύ τεχνίτης, τώρα είναι τραυματίας δεν έκανε προπόνηση, αλλά είναι πολύ καλός».

Κλείνοντας τη συζήτηση με τον Αργεντινό δημοσιογράφο Νίκο Φιλομένο, έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας του Πειραιά: «Ελπίζω να με ερωτευτεί ο κόσμος. Μου έχουν πει ότι οι Έλληνες είναι πολύ φανατικοί οπαδοί. Οι οπαδοί της νέας μου ομάδα λίγο περισσότερο…».


Πηγή