Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Λουτσέσκου: Έχουν γίνει σοβαρά διαιτητικά λάθη εναντίον μας

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο (19:30) τον Πανιώνιο και θέλει να συνεχίσει χωρίς να «σκοντάψει» την πορεία του προς τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην κάμερα της Nova ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης, για την οποία είπε ότι θα πρέπει η ομάδα του να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη και να πραγματοποιήσει ακόμη ένα βήμα προς τον στόχο της.

Επίσης, ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε λόγο για διαιτητικά λάθη εις βάρος του «δικεφάλου» του Βορρά την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά, τόνισε πως θα ήθελε να αποκτηθεί ένας επιθετικός για να καλύψει το κενό που άφησε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ενώ σημείωσε ότι οι κορυφαίες ομάδες δεν κάνουν πολλές αλλαγές.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Αναλυτικά οι δηλώσεις Λουτσέσκου:

Αναφορικά με το αν η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα στην Τρίπολη έστειλε μήνυμα στους αντιπάλους του, ανέφερε: «Πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα πρέπει να παίρνουμε το μέγιστο από κάθε ματς και να το “σβήνουμε”, ώστε να συνεχίζουμε στην επόμενη εβδομάδα και την αναμέτρηση που θα ακολουθεί. Ήταν ένα σημαντικό ματς όχι μόνο για τους τρεις βαθμούς, αλλά επειδή η Τρίπολη είναι μια δύσκολη έδρα, έχουν καλή ομάδα, καλό προπονητή και οργάνωση. Η επιτυχία μας ήταν καθαρή, ενώ όπως είχα πει αρκετοί περίμεναν ο ΠΑΟΚ να χάσει, αυτό δεν συνέβη, οπότε αυτό μας δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση».

Για το επερχόμενο ματς με τον Πανιώνιο, δήλωσε: «Κάθε αναμέτρηση για εμάς είναι δύσκολη, γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε ακόμα και με τη διαφορά που έχουμε, ενώ έπρεπε να είμαστε στους 10, υπήρξε το -2 το καλοκαίρι και πρέπει να διατηρήσουμε αυτήν την απόσταση ασφαλείας. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, έχουμε κίνητρο για να διατηρήσουμε ή και να αυξήσουμε τη διαφορά από τους αντιπάλους μας. Έχουμε ισορροπία στην ομάδα, καλή χημεία μεταξύ των παικτών και αυτό μας δίνει την αίσθηση της ισορροπίας και να πιστεύουμε πώς μπορούμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Σχετικά με τα διαιτητικά λάθη κατά της ομάδας του, τόνισε: «Έχω εξηγήσει ξανά αυτήν την κατάσταση. Από έξω μπορούμε να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και έτσι δημιουργούνται κενά όταν κάνουμε επίθεση και μπορεί να δημιουργηθούν κενά. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να μην είμαστε καλά, αλλά υπάρχουν αμυντικοί που μπορούν να σταματήσουν τις αντίπαλες προσπάθειες.

Στις υπέρ μας στημένες φάσεις παίρνουμε ρίσκα και ένα δύο κενά που ήρθαν στο παιχνίδι, ήταν από τις δικές μας φάσεις. Εάν ο διαιτητής έκανε σωστά τη δουλειά του, δεν θα είχαμε τα κενά που υπήρχαν. Αν είχε κατοχυρωθεί ένα κανονικό γκολ στο 25ο λεπτό, θα ήταν διαφορετική η διαχείριση του παιχνιδιού. Αλλά, μιλάμε για λάθη που έγιναν και ήταν σοβαρά.

Δεν τους δώσαμε σημασία, γιατί το παιχνίδι ήταν υπέρ μας με 3-0, αλλά γίνονται πολλά και σοβαρά εις βάρος μας λάθη φέτος και παρόλα αυτά βρισκόμαστε στην πρώτη θέση, με απολογισμό 14-1-0. Ο καθένας μέσα στο παιχνίδι και την ομάδα έχει τη δική του αρμοδιότητα και πρέπει να κάνει τη δουλειά του, για να φτάσουμε στις νίκες που θέλουμε».

Τέλος, για τα μεταγραφικά ζητήματα, είπε: «Έχω παρατηρήσει ότι οι κορυφαίες ομάδες που προπορεύονται στα πρωταθλήματά τους δεν κάνουν πολλές αλλαγές, αλλά διατηρούν τον κορμό που έχουν και την σταθερότητα που υπάρχει στο ρόστερ τους. Ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται ψηλά και κερδίζει συνέχεια. Θα ήταν λάθος να κάνουμε πολλές αλλαγές. Οι παίκτες ξέρουν τι θέλουμε από αυτούς. Αν διώξουμε παίκτες και φέρουμε άλλους, θα χαλάσει αυτό το φανταστικό σύνολο που έχουμε.

Ο Βέρνμπλουμ είναι εκτός λόγω του τραυματισμού του και είναι μια δύσκολη στιγμή για τον ίδιο αλλά και για εμάς. Ο Πρίγιοβιτς αποχώρησε μέσα από μία κατάσταση που δεν είναι ελεγχόμενη και μπορεί να σου παρουσιαστεί μία ή δύο φορές στη ζωή σου. Υπάρχουν ένας ή δύο παίκτες που μπορεί να αποχωρήσουν, επειδή δεν ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία που έχουμε, αλλά ως εκεί. Έχουμε έναν μέσο τον οποίο φέραμε, γιατί τον χρειαζόμαστε, λόγω του γεμάτου προγράμματος έως τον Μάιο.

Θέλουμε έναν επιθετικό για να υπάρχει ανταγωνισμός και μία ασφάλεια με όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν. Εάν υπάρχουν μία ή δύο αποχωρήσεις, θα πρέπει να υπάρξουν αντικαταστάσεις, για να βρεθεί η ισορροπία στο σύνολο της ομάδας που ηγείται στο πρωτάθλημα, αλλά και φυσικά παίκτες οι οποίοι να σέβονται τη νοοτροπία της ομάδας».

localStorage.clear();


Πηγή