Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Λουτσέσκου: Στρατηγικό μου λάθος που μίλησα για πρωτάθλημα | ΣΠΟΡ

Στην παραδοχή πως ήταν «στρατηγικό λάθος» πως έκανε λόγο για πρωτάθλημα στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς, προχώρησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό (9/12) παιχνίδι με τη Λίνκολν, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa Conference League, αναφέρθηκε και στα τρέχοντα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του. Ο προπονητής του «δικέφαλου», παραδέχθηκε πως «σίγουρα το κλίμα δεν είναι καλό, αλλά πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα. Και έχουμε να παίξουμε ένα σημαντικό ματς σε μια άλλη διοργάνωση και πρέπει να ανακτήσουμε και την ένταση στο παιχνίδι μας και στην αυτοπεποίθηση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έτσι, με αυτό το σκεπτικό προετοιμαστήκαμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τις γνωστές απουσίες. Για παράδειγμα ο Αουγκούστο δεν είναι έτοιμος για να παίξει από την αρχή ενώ δεν θα έχουμε τους Βιεϊρίνια, Μιτρίτσα, Ινγκασον και Μιχαηλίδη», συνέχισε ο Ρουμάνος προπονητής.

Για τις τοποθετήσεις στην αρχή της περιόδου όταν μίλησε για τον τίτλο της Super League (και για Κύπελλο), τόνισε: «Ήταν στρατηγικό το λάθος μου, όταν είπα πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου».

Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι της Τούμπας, επισήμανε: «Πρέπει να έχουμε πάθος και ένταση σε όλη την διάρκεια του αγώνα γιατί θέλουμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Όλο αυτό το διάστημα που διανύουμε, δεν είναι όλα μαύρα. Είναι λογικό να φαίνονται όλα μαύρα, έχουμε όμως κάνει καλά παιχνίδια. Άλλο είναι το πρόβλημα, δεν είναι κακή η ομάδα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου για:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποια είναι η επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ και τι θα μπορούσε να πει στον κόσμο: «Δυστυχώς δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα και αυτό πληρώνω μέχρι αυτή την στιγμή. Το πιο δυνατό μου σημείο είναι η δουλειά μου μέσα στο γήπεδο. Αυτό με βοήθησε σε όλες τις ομάδες. Μπήκαμε σε αυτό το πολύ δύσκολο πρόγραμμα από την αρχή της σεζόν. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι η στιγμή να μιλήσω αυτή την στιγμή για την επόμενη ημέρα. Δεν είχα τον χρόνο να δουλέψω όπως θα ήθελα με την ομάδα. Νιώθω πως έχουμε μία διαφορετική φιλοσοφία εγώ με την ομάδα, αλλά δεν είχαμε τον χρόνο λόγω των πολλών παιχνιδιών. Και όταν γίνεται η προπόνηση, γίνεται σε διαφορετικά γκρουπ. Στον κόσμο αρέσει να ακούει ότι θα χτίσουμε ξανά την ομάδα. Δεν είναι η ώρα να κάνουμε αυτή την συζήτηση. Από εκεί και πέρα μετά την πρόκριση θα συζητήσουμε αναλυτικά. Και με την Λάρισα και με την Κοπεγχάγη συνέβη το ίδιο όπως με τον Ιωνικό, δηλαδή παίξαμε καλύτερα στα τελευταία λεπτά».

Το αν έχει σκεφτεί κάτι πιο δραστικό για να μην δέχεται η ομάδα του εύκολα γκολ και αν θα προχωρήσει σε αλλαγή προσώπων στην άμυνα: «Αυτή θα μπορούσε να είναι μία πιθανότητα, αλλά με τρείς αμυντικούς θα έπρεπε να οπισθοχωρήσουμε και να μην παίξουμε όπως θέλουμε. Η ομάδα που θέλει να κερδίσει τίτλους δεν μπορεί να το κάνει. Προτιμώ να αποχωρήσω παρά να αλλάξω το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζουμε.

»Είμαι ένας προπονητής που μου αρέσει να κερδίζω. Ξέρω από που προέρχονται τα λάθη, πως μπορούμε να προοδεύσουμε και να αλλάξουμε. Ξέρω ότι είναι μία δύσκολη περίοδος για εμάς και αυτό το διάστημα δεν μας έδωσε την δυνατότητα να χτίσουμε. Με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ενδιάμεσα, δεν είχαμε τον χρόνο να χτίσουμε την ομάδα που θέλαμε. Σίγουρα χρειαζόμαστε χρόνο. Ηθελα να τους φέρω πιο κοντά. Είναι ντροπιαστικό να δεχόμαστε αυτά τα γκολ, προηγούμενη ομάδα φτιάχθηκε χωρίς να υπάρχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια και την συγκρίνουμε με αυτή την ομάδα που έχει έξι μήνες ζωής. Γιατί θεωρείται ότι το πρώτο κομμάτι της σεζόν είχαμε καλά αποτελέσματα; Γιατί προερχόμασταν από το καλοκαίρι με συνεχόμενες προπονήσεις. Προέκυψαν προβλήματα από τραυματισμούς από τον κορωνοϊό. Ξέρουμε ότι είχαμε δύσκολες εβδομάδες. Είμαι στις προπονήσεις καθημερινά».

Την απουσία των νέων ποδοσφαιριστών από την ομάδα: «Όταν ένας παίκτης δεν αξίζει να παίξει, τότε δεν τον χρησιμοποιώ, δεν είμαι ηλίθιος να τον βάλω. Οι νέοι παίκτες δείχνουν τον ενθουσιασμό τους. Ο χρόνος κυλά υπέρ τους. Ο Κωνσταντέλιας και Κούτσιας πρέπει να δουλέψουν περισσότερο, όταν έχω την δυνατότητα τους χρησιμοποιώ. Ένας από τους παίκτες που τον εκτιμώ και λυπάμαι που δεν τον χρησιμοποίησα είναι ο Τσιγγάρας που δεν τον έβαλα μέχρι τώρα. Θα του δώσω χρόνο συμμετοχής. Είχαμε όμως και άλλους έμπειρους παίκτες στην μεσαία γραμμή. Ίσως κάποια πράγματα να ταιριάξουν στην πορεία. Μέχρι στιγμής όλα τα παιχνίδια χρειάζονταν αυτή την εμπειρία. Ο Κωνσταντέλιας πριν από τις δύο εβδομάδες, επέστρεψε από τον κορωνοϊό και ήταν από τις πιο δύσκολες εβδομάδες. Στο ποδόσφαιρο δεν έχουμε μνήμη, θυμόμαστε μόνο το τώρα και όχι τι συνέβη νωρίτερα. Πριν από δύο εβδομάδες είχαμε καλή απόδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εάν ο Μπίσεσβαρ μπαίνει σε κατάσταση ειδικής διαχείρισης: «Ναι σίγουρα, έχουμε ήδη μιλήσει μαζί του την Δευτέρα».

Το εάν θέλει να σχολιάσει τον αγώνα της Κοπεγχάγης με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας: «Δεν είναι στο χέρι της Σλόβαν που παίζει με την Κοπεγχάγη που είναι πρώτη. Η Κοπεγχάγη δεν θα μπει στο παιχνίδι θέλοντας να χάσει με 3-0 χωρίς να προσπαθήσει καν. Είναι διαφορετική η νοοτροπία των δύο ομάδων. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε και να κάνουμε το καθήκον μας. Να είμαστε επιθετικοί απέναντι σε μία ομάδα που είναι έξω από την διοργάνωση. Νομίζω ότι εξαρτάται και από εμάς για την πρόκριση».

Ελ Καντουρί: Δεν βάλαμε τους νέους στη νοοτροπία του νικητή

Για τις ευθύνες που απορρέουν στους παλαιότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί αγωνιστικά, μίλησε ο Ομάρ Ελ Καντουρί, που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου.

«Πιστεύω πως σε αυτά τα τεσσερισήμισι χρόνια δεν είχαμε ξανά τέτοια περίοδο. Τόσο δύσκολη. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πρέπει σε κάποιες περιόδους να υποφέρεις για να επιστρέψεις πιο δυνατός. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι εξαρτάται από εμάς το να βγούμε από αυτή τη θέση», είπε αρχικά ο Μαροκινός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το πως γίνεται στα τελευταία λεπτά με τον Ιωνικό να βελτίωσαν την αγωνιστικότητά τους, απάντησε: «Ναι είναι αλήθεια. Το συζητήσαμε μεταξύ μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε περισσότερα, δεν είμαστε άτυχοι, αλλά όλα μοιάζουν να είναι εναντίον μας. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι γιατί σε τέτοιες περιόδους αυτό θα σε βοηθήσει να βγεις από αυτή».

Αναφορικά με το αν λείπει η ομοιογένεια, είπε: «Γενικά θεωρώ ότι είμαστε ένα καλό γκρουπ. Όλοι δουλεύουν σκληρά. Σε σχέση με πριν 2 χρόνια η ομάδα έχει αλλάξει. Ήρθαν νέοι χαρακτήρες. Ίσως είναι και δική μας ευθύνη να τους δείξουμε τη νοοτροπία νικητή και τι πρέπει να κάνουν. Αυτό ίσως να μη συνέβη το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Τέλος, για το αν θέλει να ξέρει το σκορ στον άλλο αγώνα την ώρα του ματς, απάντησε: «Εγώ όχι, δεν θέλω. Ίσως ρωτήσω στο ημίχρονο. Δεν μας επηρεάζει στο πως θα μπούμε στο παιχνίδι. Πρέπει να μπούμε για να νικήσουμε και να σκοράρουμε όσα περισσότερα γκολ γίνεται».


Πηγή