Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Λουτσέσκου: Στόχος του ΠΑΟΚ να προχωρήσει όσο μπορεί στο Conference League

Απόλυτα προσγειωμένος εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Αμπερντίν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Conference League.

Ο Ρουμάνος προπονητής θέλησε να απομονώσει το ματς της Πέμπτης (26/10, 22:00) στο «Πιτόντρι» από τα προηγούμενα, ενώ αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία με την οποία έχουν αρχίσει να μπολιάζονται οι ποδοσφαιριστές του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, επισήμανε ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι να πάει όσο πιο μακριά μπορεί στη διοργάνωση, ενώ έστειλε το μήνυμα στους παίκτες του πως «είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει να παρουσιαστούμε με το σωστό πνεύμα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάω τους αριθμούς, παρ’ όλ’ αυτά γνωρίζετε τη φιλοσοφία μας, κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Έχουμε κάνει κάποια καλά παιχνίδια για να καταφέρουμε να φτάσουμε στους ομίλους και να είμαστε στην πρώτη θέση. Θέλουμε να εστιάσουμε απόλυτα σε αυτό το παιχνίδι και να μην σκεφτούμε τίποτα άλλο που θα μας κάνει να παρεκκλίνουμε από το στόχο μας», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θέλησε να συγκρίνει την Αμπερντίν με τη Χαρτς, τον άλλο σύλλογο της Σκωτίας που απέκλεισαν οι «ασπρόμαυροι» στην πορεία τους προς τους ομίλους της διοργάνωσης, λέγοντας: «Πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι σωστό να μιλάμε και να συγκρίνουμε παιχνίδια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά ματς αυτό με τη Χαρτς (ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 2-1 στο Εδιμβούργο) και αυτό κόντρα στην Αμπερντίν. Είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει να παρουσιαστούμε με το σωστό πνεύμα, να βάλουμε τη δική μας οργάνωση και ποιότητα για να πάρουμε τη νίκη».

Ο 54χρονος τεχνικός ξεκαθάρισε για την ομάδα που δομεί ότι «γίνεται σιγά-σιγά η εισαγωγή των νέων παικτών, μαθαίνουν τη φιλοσοφία της ομάδας. Η στρατηγική μας είναι γενικότερα να χρησιμοποιούμε όσο περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορούμε από το ρόστερ μας, να μεγαλώνουμε τη βάση των παικτών μας και να μπορούμε να φρεσκάρουμε πνευματικά τους παίκτες για τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχουμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταληκτικά ο Λουτσέσκου ανέφερε: «Εμείς αυτό που σκεφτόμαστε είναι να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Από εκεί και πέρα θέλουμε να προχωρήσουμε και θα δούμε ό,τι άλλο έρθει».

Μπράντον Τόμας: Τα πράγματα πηγαίνουν καλά για εμάς, θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός φορ μίλησε τόσο για τη σπουδαιότητα του αγώνα κόντρα στην Αμπερντίν, όσο και για τους προσωπικούς του στόχους.

«Δεν περιμένουμε ένα εύκολο παιχνίδι. Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου και είμαστε προετοιμασμένοι πνευματικά. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά για εμάς, οπότε θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο», τόνισε αρχικά ο 28χρονος επιθετικός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, λέγοντας: «Είναι κάτι για το οποίο έχουμε προετοιμαστεί. Έχουμε ήδη μια εμπειρία από τη Σκωτία κι έχουμε έρθει για τους τρεις βαθμούς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας, ο Μπράντον Τόμας τόνισε ότι είναι «πολύ χαρούμενος με τον κόσμο που θα κάνει το ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη. Οι οπαδοί είναι πάντα δίπλα μας και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είναι κάτι που με χαροποιεί, είναι κάτι που δίνει βοήθεια στην ομάδα. Είμαι “πεινασμένος”, θέλω να σκοράρω περισσότερα γκολ, θέλω να δώσω περισσότερες ασίστ. Και σαν ομάδα, πάντα θέλουμε περισσότερα πράγματα, σε αυτήν τη γραμμή πρέπει να συνεχίσουμε».


Πηγή