Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η INEOS του Ράτκλιφ επιβεβαίωσε την πρόταση εξαγοράς του συλλόγου

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβε πρόταση από την εταιρεία INEOS του Τζιμ Ράτκλιφ, όπως επιβεβαίωσε η πολυεθνική εταιρεία χημικών προϊόντων σε ανακοίνωσή της σήμερα (19/2).

Η οικογένεια Γκλέιζερ, Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, ανέφεραν τον Νοέμβριο ότι είχαν αρχίσει να εξετάζουν επιλογές για τους 20 φορές πρωταθλητές Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένης μίας νέας επένδυσης ή πιθανής πώλησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα βλέπαμε τον ρόλο μας ως μακροπρόθεσμοι θεματοφύλακες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για λογαριασμό των φιλάθλων και της ευρύτερης κοινότητας. Είμαστε φιλόδοξοι και άκρως ανταγωνιστικοί και θα θέλαμε να επενδύσουμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να την κάνουμε τον νούμερο ένα σύλλογο στον κόσμο ξανά», ανέφερε η INEOS.

Η INEOS είπε ότι θέλει να κάνει τη Γιουνάιτεντ φάρο για μια «σύγχρονη, προοδευτική, με επίκεντρο τους οπαδούς προσέγγιση της ιδιοκτησίας.

«Εστιάζουμε ξεκάθαρα στην κατάκτηση του Champions League»

«Θέλουμε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιστή στην περήφανη ιστορία και τις ρίζες της στη βορειοδυτική Αγγλία, επαναφέροντας το Μάντσεστερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εστιάζοντας ξεκάθαρα στην κατάκτηση του Champions League», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ράτκλιφ έχει εκφράσει ανοιχτά στο παρελθόν το ενδιαφέρον του για την αγορά του συλλόγου του «Ολντ Τράφορντ».

Η αρχική προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε την Παρασκευή. Ο Σεΐχης Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, γιος του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ, επιβεβαίωσε επίσης χθες (18/2) ότι υπέβαλε επίσημη πρόταση.

Οι Γκλέιζερς αγόρασαν τη Γιουνάιτεντ για 790 εκατομμύρια λίρες το 2005.

Μια πώληση του συλλόγου πιθανότατα θα ξεπερνούσε τη μεγαλύτερη αθλητική συμφωνία μέχρι στιγμής, η οποία ήταν τα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια – συμπεριλαμβανομένων των χρεών και των επενδύσεων – που καταβλήθηκαν για την Τσέλσι.


Πηγή