Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος σερ Τζιμ Ράτκλιφ που θέλει να αγοράσει τον σύλλογο

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ δεν κατάφερε να αγοράσει την Τσέλσι, όμως ενδέχεται να αποκτήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η οικογένεια Γκλέιζερ είναι πλέον ανοιχτή στο ενδεχόμενο να πουλήσει τις μετοχές του κλαμπ και ο Άγγλος δισεκατομμυριούχος επιβεβαίωσε πως έχει μπει στην κούρσα για την εξαγορά της ομάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 70χρονος Τζιμ Ράτκλιφ είναι από μικρό παιδί οπαδός των Κόκκινων Διαβόλων και ένας από τους πλουσιότερους Βρετανούς. Τον περασμένο Μάιο είχε γίνει γνωστό πως ετοίμαζε πρόταση για την αγορά της αγαπημένης του ομάδας. Έχει ήδη δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Τη Λωζάνη, τον σύλλογο που αγόρασε το 2017 όταν η εταιρεία του, Ineos, είχε ακόμη έδρα την Ελβετία και τη Νις, το άλλο του «τοπικό» κλαμπ στη νότια Γαλλία, 13 μίλια δυτικά του Μονακό, όπου ζει.

«Έχουμε ήδη μπει επίσημα στη διαδικασία της κατάθεσης της προσφοράς», επιβεβαίωσε στους Times εκπρόσωπος της Ineos, χωρίς να έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμή το ύψος της προσφοράς. Όταν προσπάθησε να αγοράσει την Τσέλσι είχε καταθέσει πρόταση ύψους 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως προτιμήθηκε η αντίστοιχη του Τοντ Μπόελι. O Ράτκλιφ φυσικά δεν «παίζει» μόνος του, καθώς ενδιαφέρον υπάρχει από ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και Ασία.

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος σερ Τζιμ Ράτκλιφ

Ο σερ Τζέιμς Άρθουρ Ράτκλιφ (Sir James Arthur Ratcliffe, γεννημένος στις 18 Οκτωβρίου 1952) είναι Βρετανός δισεκατομμυριούχος χημικός μηχανικός με έδρα το Μονακό, ο οποίος μετατράπηκε σε χρηματιστή και βιομήχανο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ράτκλιφ είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (CEO) του ομίλου χημικών προϊόντων Ineos, τον οποίο ίδρυσε το 1998 και του οποίου εξακολουθεί να κατέχει τα δύο τρίτα και ο οποίος εκτιμάται ότι θα έχει κύκλο εργασιών 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Δεν έχει υψηλό δημόσιο προφίλ και έχει περιγραφεί από την εφημερίδα The Sunday Times ως «publicity shy».

Τον Μάιο του 2018, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο, με καθαρή αξία 21,05 δισεκατομμυρίων λιρών.

Τον Απρίλιο του 2020, το Bloomberg Billionaires Index υπολόγισε την καθαρή του αξία σε 28,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ήταν ο 55ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και δεύτερος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Ράτκλιφ άλλαξε επίσημα τη φορολογική του κατοικία από το Χαμπσάιρ στο Μονακό, μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα του εξοικονομήσει 4 δισεκατομμύρια λίρες σε φόρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή