Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μέτωπο με την «Arena» από τη διοίκηση της ΑΕΛ

Η δήλωση που πραγματοποίησε ο Αλέξης Κούγιας, έπειτα από την ήττα της ΑΕΛ κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-3), θεωρήθηκε από πολλούς ως σημάδι αποχώρησης από τη διοίκηση της ΠΑΕ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αντίθετα, ο γνωστός ποινικολόγος δεν δείχνει διάθεση να παρατήσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και φαίνεται ότι δρομολογεί τις αλλαγές στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει.

Μια από αυτές αφορά το γηπεδικό, καθώς με σχετικό αίτημα στη Super League και στο ΕΑΚ Λάρισας, ζητά να αλλάξει η έδρα της ΑΕΛ από την «Arena» στο «Αλκαζάρ», αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στη θεσσαλική πόλη.

Επίσης, η ΠΑΕ προχώρησε στην αποστολή εξώδικου προς την εταιρία που διοικεί το γήπεδο στο οποίο αγωνιζόταν μέχρι σήμερα οι «βυσσινί», μέσω του οποίου ζητά να μη χρησιμοποιεί το όνομα, το έμβλημά και τα χρώματα του συλλόγου.

Το αίτημα αλλαγής έδρας:

«Λάρισα, 18/9/2018

Αρ. Πρωτ.: 875

Προς :  SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Όπως σας είναι γνωστό έχουμε εκχωρήσει στη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ ποσόν 676.155,33€ κι έχετε καταβάλλει 617.432,52€ και απομένει το ποσό 58.722,81€.

Από το ποσό αυτό σας καλούμε να αφαιρέσετε ποσό 37.340€, το οποίο ήδη μας ζητήθηκε και καταβάλαμε στη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ για λόγους ταμειακής τους διευκολύνσεως για σύμβαση παραχωρήσεως του AEL FC ARENA για τη σεζόν 2018-19, η οποία ουδέποτε υπεγράφη, παρά το ότι εισέπραξαν αυτά τα χρήματα και γι αυτό είναι υπόλογοι ποινικά και αντί του οριστικού παραχωρητηρίου, μας παρεδόθη ένα προσωρινό παραχωρητήριο μόνο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Εφιστούμε την προσοχή όλων σας, γιατί εάν καταβληθεί το σύνολο των χρημάτων και το ποσό των 58.722,81€ και δεν αφαιρεθεί το ποσό 37.340€, το οποίο ήδη εγγράφως έχουμε γνωστοποιήσει στη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ ότι συμψηφίζουμε, θα στραφούμε εναντίον και του Συνεταιρισμού και εναντίον οποιουδήποτε συνεργήσει σε αυτή την παράνομη μείωση της περιουσίας μας προσωπικά.

Συνημμένα σας υποβάλλουμε τις επιστολές μας προς τη Γήπεδο με τις οποίες κάναμε γνωστό ότι συμψηφίζουμε την απαίτηση των 58.722,81€ με την καταβολή των 33.740€».

«Λάρισα, 18/9/2018

Αρ. Πρωτ.: 876

Προς :  SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας κάνουμε γνωστό ότι λόγω της καταστροφικής μας επιλογής και των συνεχών παραλόγων εκβιαστικών απαιτήσεων της Γήπεδο Λάρισας ΑΕ για την υπογραφή συμβάσεως για την σεζόν 2018-19 ύψους 370.000€, αλλά και άλλων παραλόγων απαιτήσεων, σας δηλώνουμε ότι επιθυμούμε από σήμερα όπως ορίζετε ως έδρα διεξαγωγής των αγώνων της ποδοσφαιρικής μας ομάδος για τη σεζόν 2018-19 το Στάδιο Αλκαζάρ, στο οποίο ήδη διεξάγονται αγώνες Football League και μέχρι τη σεζόν 2009-10 ήταν η παραδοσιακή έδρα της ΑΕΛ τόσο στα πρωταθλήματα της Α’ Εθνικής όπως και της Super League».

«Λάρισα, 18/9/2018

Αρ.Πρωτ: 877

Προς :   EAK ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. Κ. ΚΩΣΤΑΡΟΠΟΥΛΟ – ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Κοιν:

  1. Αξιότιμο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη
  2. Αξιότιμο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό
  3. Αξιότιμο Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη Απόστολο
  4. Τράπεζα Πειραιώς – Τμήμα Μεγάλων Δανείων

Θέμα:   Χρήση Σταδίου Αλκαζάρ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης,

Λόγω των καταστροφικών για την εταιρεία μας απαιτήσεων της Γήπεδο Λάρισας ΑΕ για τη χρήση του AEL FC ARENA, παρά το ότι έχουμε καταβάλει σε αυτήν το ποσό του 1.350.000€, σας κάνουμε γνωστό ότι ήδη αποστείλαμε στην Super League αίτημα να ορίζεται ως έδρα των αγώνων της ποδοσφαιρικής μας ομάδος το ιστορικό γήπεδο Αλκαζάρ και σας καλούμε ώστε μέχρι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το οποίο θα διεξαχθεί στις 29/9/2018 να έχετε φροντίσει ώστε να υφίστανται όλες οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του.

Σας προσκομίζουμε και το αίτημα που έχουμε υποβάλλει προς τη Super League».

Το εξώδικό:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, εδρεύουσας στη Λάρισα, οδός Κύπρου, αρ. 72, νομίμως εκπροσωπουμένης

ΠΡΟΣ

Την εταιρεία Γήπεδο Αθλητικές Εγκαταστάσεις Λάρισας Ανώνυμη Εταιρεία, εδρεύουσας στη Λάρισα, Λόφο Μεζούρλου, γήπεδο ARENA, νομίμως εκπροσωπούμενης.

Όπως σας είναι γνωστό η εταιρεία μας βάσει όλων των κειμένων διατάξεων έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της χρήσεως αλλά του δικαιώματος της διαθέσεως της χρήσεως της ονομασίας ΑΕΛ (Α.Ε.), η οποία είναι τα αρχικά της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας, αλλά και του αλόγου το οποίο απεικονίζεται στο σήμα της ομάδος μας.

Εσείς παρανόμως και χωρίς να σας έχουμε δώσει το δικαίωμα χρησιμοποιείτε το όνομα AEL FC, που είναι η μετάφραση στα αγγλικά της επωνυμίας της εταιρείας μας και στο εσωτερικό του γηπέδου σε 4 σημεία χρησιμοποιείτε σε τεράστιο μέγεθος το άλογο του σήματος μας, αλλά και τα χρώματα μας, σε ένα ιδιόκτητο γήπεδο το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τη λειτουργία και τους σκοπούς της ποδοσφαιρικής μας εταιρείας και το οποίο βάσει της κειμένης νομοθεσίας έχετε το δικαίωμα να το νοικιάσετε σε οιονδήποτε σας πληρώσει το μίσθωμα το οποίο επιθυμείτε, αλλά τα τελευταία χρόνια, πριν εμείς σας καταβάλουμε 1.350.000€ για να το χρησιμοποιήσουμε, το χρησιμοποιείτε είτε για συναυλιακό χώρο μπουζουκοτραγουδιστών, είτε για να χρησιμοποιείτε τη στέγη του για επιχείρηση φωτοβολταϊκών, η οποία σας αποφέρει κατά πληροφορίες 400.000€ το χρόνο.

Επειδή η χρήση από εσάς της ονομασίας της εταιρείας μας του σήματος και των χρωμάτων της εταιρείας μας είναι εντελώς παράνομη.

Επειδή η χρήση του ιστορικού ονόματος και των ιστορικών σημάτων μας σε ένα χώρο ο οποίος χρησιμοποιείται για να ακούγονται μπουζουκοτράγουδα αλλά και για να στεγάζετε επιχείρηση φωτοβολταϊκών προσβάλλει βάναυσα και την ιστορία μας και τα ιστορικά σήματα μας.

Επειδή επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως:

1. άμεσα εντός 24 ωρών εξαφανίσετε από την ιδιόκτητη επιχείρηση σας οτιδήποτε αφορά την επωνυμία τα σήματα και τα χρώματα μας και

2. παύσετε από σήμερα σε οτιδήποτε αφορά την οιανδήποτε οικονομική σας δραστηριότητα σχετικώς με τη συγκεκριμένη επιχείρηση ή με οποιαδήποτε άλλη να χρησιμοποιείται το οιοδήποτε από τα ως άνω χαρακτηριστικά.

ΑΛΛΩΣ

ΣΑΣ ΔΗΛΟΥΜΕ ότι αφενός μεν θα καταθέσουμε εις βάρος σας αγωγές για την αποζημίωση της εταιρείας μας, αφετέρου δε ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή για να υποχρεωθείτε να συμμορφωθείτε, προσκαλώντας ως παρεμβαίνοντα τον Δήμο Λαρισαίων.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες.

Λάρισα, 18/9/2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΟΥΣΑ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥ».

localStorage.clear();


Πηγή