Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Μίλαν: Αναλαμβάνουν δράση οι Μπόμπαν και Μαλντίνι

Μίλαν: Αναλαμβάνουν δράση οι Μπόμπαν και Μαλντίνι

Την ενεργοποίηση ξανά σε επιτελικούς ρόλους μέσα στον σύλλογο, δύο θρυλικών μορφών της, ανακοίνωσε σήμερα η Μίλαν, με τους Ζβόνιμιρ Μπόμπαν και Πάολο Μαλντίνι να επανέρχονται στο προσκήνιο.

Ο Κροάτης, έπειτα από μια τη θητεία του ως ποδοσφαιριστής με τη ροσονέρα φανέλα από το 1991 μέχρι το 2001), διάστημα στο οποίο πανηγύρισε εννέα τίτλους με το κλαμπ, είναι από σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου ο νέος επικεφαλής του τμήματος ποδοσφαίρου. Κοινώς, θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο δηλαδή ανάμεσα στην ομάδα και στη διοίκηση.

Από τον Μάιο του 2016 ο Μπόμπαν βρισκόταν στη FIFA ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας, όντας υπεύθυνος για αρκετά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή του VAR στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό προσκήνιο.

Από την πλευρά του, ο Μαλντίνι που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που πέρασαν ποτέ από το άθλημα και αποτελεί θρύλο των «ροσονέρι», έχοντας 25 χρόνια θητείας σε αυτούς ως ποδοσφαιριστής και αντίστοιχο αριθμό τροπαίων σε συλλογικό επίπεδο, θα αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή.

Στο παρελθόν ο βετεράνος Ιταλός στόπερ είχε θητεύσει ξανά σε επιτελικό ρόλο στη Μίλαν, ως αθλητικός διευθυντής στο κομμάτι της στρατηγικής και ανάπτυξης.

Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει, είναι ποιος θα αναλάβει το πόστο του προπονητή στην ομάδα. Ένα από τα φαβορί, όπως παρουσιάζεται αυτήν τη στιγμή, είναι ο Μάρκο Τζιαμπάολο, ο οποίος σήμερα αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Σαμπντόρια, έπειτα από τρία χρόνια επιτυχημένης θητείας στον σύλλογο της Γένοβας.


Πηγή