Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Μίτσελ: Σημαντικό το «αιώνιο» ντέρμπι για τον Ολυμπιακό, σημαντικό όμως να τιμούμε και την ομάδα [βίντεο]

Μπορεί το παιχνίδι της Πέμπτης (3/11, 19:45) για την 6η αγωνιστική του Europa league να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Μίτσελ δεν το κρίνει αδιάφορο.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Ναντ, με την οποία θα ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του για φέτος, σημείωσε ότι αυτό που προέχει είναι ο αγώνας με τη γαλλική ομάδα, ωστόσο δεν έκρυψε πως στο… πίσω μέρος του μυαλού του βρίσκεται το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 11η αγωνιστική της Super League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξέρουμε τη σημασία του αγώνα της Κυριακής, αλλά πολύ σημαντικό είναι να παίζεις και για την ομάδα σε κάθε αγώνα», δήλωσε ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα έχουμε το μυαλό μας και τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Κι είναι σίγουρα μία τέλεια ευκαιρία να αποδείξουν ότι… έκανε λάθος. Στον προπονητή ή στον… διαχειριστή (γέλια)».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ναντ:

«Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε δύο διοργανώσεις. Υπό αυτήν την έννοια δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρουμε τη σημασία του αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, αλλά πολύ σημαντικό είναι να παίζεις και για την ομάδα σε κάθε αγώνα. Είναι δύσκολο που έχουμε μείνει έξω τόσο νωρίς από την Ευρώπη. Ήμασταν κοντά μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα με τη Φράιμπουργκ. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την ομάδα μας και είναι κάτι που το καταφέρνουμε», είπε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Για το αν είναι ευκαιρία το ματς για κάποιους παίκτες του και για το πώς βλέπει ο ίδιος τον αγώνα με τη γαλλική ομάδα, εξήγησε: «Είναι τιμή και προνόμιο να προπονώ τον Ολυμπιακό. Ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια θα κάνω τα πάντα για να τον εκπροσωπώ. Έχω την ανάγκη να πω ότι είμαι εδώ με κίνητρο την αγάπη μου με τον Ολυμπιακό και αυτό μου δίνει δύναμη για παιχνίδια σαν αυτό με τη Ναντ. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, σίγουρα θα έχουμε στο μυαλό μας και τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Κι είναι σίγουρα μία τέλεια ευκαιρία για να αποδείξουν ότι έκανε λάθος. Στον προπονητή ή στον… διαχειριστή (γέλια)».

Όταν ρωτήθηκε αν οι επιλογές του στο παιχνίδι με τη Ναντ θα δείξουν και την ενδεκάδα για το ντέρμπι της Κυριακής, σημείωσε: «Θα φοράνε την ίδια φανέλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ερώτηση «τι σημαίνει η Ναντ για εσάς», ο Ισπανός απάντησε στα γαλλικά λέγοντας: «Είναι σημαντική ομάδα. Την έχω αντιμετωπίσει ως προπονητής στη Γαλλία, τη σέβομαι και την εκτιμώ πολύ. Για εκείνους ίσως είναι πιο σημαντικό το ματς, αλλά κι εμείς έχουμε λόγους… πρεστίζ για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Τέλος, για το αν είναι ρίσκο να παίξουν παίκτες χωρίς «χημεία», επισήμανε: «Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να τελειώσουμε με καλή εικόνα τη διοργάνωση. Όποιος και να παίξει θα σημαίνει ότι μπορεί να εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό με ιδανικό τρόπο. Δεν είναι δικαιολογία το ματς της Κυριακής. Ο προπονητής πρέπει να κρατά ισορροπίες και να παίρνει ρίσκο. Σίγουρα υπάρχουν προτεραιότητες, αλλά θα δείξουμε αύριο τον καλύτερο εαυτό μας. Και για έναν άλλο λόγο, για παράδειγμα η Καραμπάγκ θα βλέπει το ματς αύριο με μεγάλο ενδιαφέρον».

Ελ Αραμπί: «Κίνητρό μας να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι πριν το ντέρμπι»

Μίτσελ και Γιουσέφ Ελ Αραμπί στη συνέντευξη Τύπου / Φωτογραφία: Intime-ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μίτσελ και Γιουσέφ Ελ Αραμπί στη συνέντευξη Τύπου / Φωτογραφία: Intime-ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

O Γιουσέφ Ελ Αραμπί εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του Europa League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Είμαστε πολύ καλά, προετοιμάζουμε δύο παιχνίδια, αυτό με τη Ναντ και αυτό με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε μία πολύ καλή εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι μας στην Ευρώπη και να είμαστε έτοιμοι και για το ντέρμπι», δήλωσε αρχικά ο Μαροκινός επιθετικός.

Ο Μαροκινός σκόρερ, συνέχισε: «Πρώτα είναι το ματς με τη Ναντ και στη συνέχεια να προετοιμάσουμε με αυτοπεποίθηση το ματς της Κυριακής. Είναι σημαντικό να μειώσουμε τη διαφορά και να πάρουμε τη νίκη».

Για το μυστικό του ως προς το σκοράρισμα, απάντησε: «Προσπαθώ πάντα να δουλεύω για την ομάδα, να δίνω τα πάντα στο γήπεδο. Τη δουλειά την κάνει όλη η ομάδα, όχι μόνο ο σκόρερ. Ποτέ δε σταματώ να δουλεύω».

Επί του θέματος πρόσθεσε: «Είναι διαφορετικό το παιχνίδι της Κυριακής, κοιτάμε τη Ναντ. Δεν είναι συνηθισμένο να έχουμε αποκλειστεί, αλλά έχουμε κίνητρο να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Και δεν θέλουμε να φύγουμε από τη διοργάνωση χωρίς μία νίκη. Όλα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, είδαμε τι έγινε και με την Μαρσέιγ, πολλές ομάδες αποκλείονται στο τέλος των αγώνων και στην τελευταία φάση. Στη Γαλλία δεχτήκαμε γκολ κι εμείς στο τελευταίο λεπτό. Έχω ξανασκοράρει με τη Ναντ παλιότερα, ελπίζω να το κάνω πάλι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, στην ερώτηση αν ελπίζει ακόμη για το Μουντιάλ, απάντησε: «Δεν υπάρχει τελική λίστα, υπάρχει πιθανότητα, πάντα το ελπίζω γιατί κάθε παίκτης θέλει να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο».


Πηγή