Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Μαγικός Ρονάλντο και θρυλική πρόκριση για τη Γιουβέντους

Μετά από τον Άγιαξ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχαμε απόψε μία ακόμα επική ανατροπή στο φετινό Champions League, με «δράστη» αυτή τη φορά τη Γιουβέντους, που στον επαναληπτικό επικράτησε με 3-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, χάρη σε χατ τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ανέτρεψε το εις βάρος της 0-2 από τον πρώτο αγώνα και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η Γιουβέντους μπήκε από νωρίς πιο δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα της έδινε ώθηση για να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, και τελικά το γκολ δεν ήρθε και τόσο γρήγορα, αλλά ήρθε: ήταν στο 27′, όταν ο Μπερναντέσκι έβγαλε τη σέντρα, ο Ρονάλντο πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ιταλική ομάδα.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ήρθε και το δεύτερο γκολ, με τον Ρονάλντο και πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά μετά από σέντρα του Κανσέλο, να νικά για δεύτερη φορά τον Όμπλακ και να ισοφαρίζει το σκορ της Μαδρίτης.

Το γκολ της πρόκρισης ήρθε στο 86′, όταν ο Κορέα έσπρωξε τον Μπερναντέσκι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα και πάλι ο Ρονάλντο, στέλνοντας τη Γιουβέντους στα προημιτελικά και τους οπαδούς της… στον έβδομο ουρανό!

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Σάλκε με 7-0 και πέρασε ξεκούραστα στα προημιτελικά. Τα δυο πρώτα γκολ τα πέτυχε ο Αγουέρο, το τρίτο ο Σανέ και ακολούθησαν οι Ραχίμ Στέρλινγκ (56′), Μπερνάντο Σίλβα (71′) και ο Φιλ Φόντεν στο 78′, με το παρθενικό του γκολ στο Champions League. Το μαρτύριο για τους Γερμανούς τελείωσε στο 84′ με σκόρερ τον Γκαμπριέλ Ζεζούς. Οι Πολίτες ήταν καταιγιστικοί σε όλη τη διάρκεια του ματς και είναι ενδεικτικό πως η κατοχή της μπάλας έφτασε ακόμα και στο 75%!


Πηγή