Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μαραντόνα: Για τα γενέθλιά μου θέλω ένα γκολ στους Άγγλους με το δεξί μου χέρι

Μαραντόνα: Για τα γενέθλιά μου θέλω ένα γκολ στους Άγγλους με το δεξί μου χέρι

Με το αντίθετο χέρι του Θεού, ξανά απέναντι στους Άγγλους, ο μοναδικός, Ντιέγκο Μαραντόνα ονειρεύεται να σκοράρει και να γιορτάσει τα 60α του γενέθλια, όπως δήλωσε στο France Football.

Το αριστερό του χέρι έχει μείνει στην ιστορία ως το «χέρι του Θεού». Και μπορεί να είναι οξύμωρο για τη φύση του αθλήματος, αλλά με αυτό έχει πετύχει ένα από τα πιο θρυλικά γκολ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έγινε μύθος στα 26 του χρόνια μετά το ρεσιτάλ που έδωσε στον τελικό του Μουντιάλ του Μεξικού με την εθνική Αργεντινής, ρίχνοντας στο «καναβάτσο» την Αγγλία με το περιβόητο γκολ με το χέρι και στη συνέχεια το κορυφαίο σλάλομ όλων των εποχών και 34 χρόνια μετά ξέρει πολύ καλά ποιο θα ήταν το δώρο γενεθλίων που θα τον ικανοποιούσε περισσότερο για τα 60 του χρόνια, που πλησιάζουν (30/10).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «France Football», ο «Ντιεγκίτο» ευχήθηκε να μπορούσε να σκοράρει ακόμη ένα τέρμα κόντρα στους Άγγλους, αυτή τη φορά, όμως, με το δεξί του χέρι, σε μια σούπερ ατάκα από τις πολλές που έχει καταγράψει στο βιογραφικό του:

«Ονειρεύομαι να μπορούσα να σκοράρω ακόμη ένα γκολ κόντρα στην Αγγλία, με το δεξί χέρι αυτή τη φορά», δήλωσε συγκεκριμένα και ξέσπασε σε γέλια, ενώ μεταξύ άλλων αποκάλυψε την παρολίγον μεταγραφή του στη Μαρσέιγ όταν ήταν ακόμη παίκτης της Νάπολι κι εκθείασε τους Λιονέλ Μέσι-Κριστιάνο Ρονάλντο ως τους μοναδικούς παίκτες που τον κάνουν να «ονειρεύεται».

Η πλήρης συνέντευξη του Μαραντόνα θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του γαλλικού περιοδικού.

Θυμηθείτε το… ορίτζιναλ «χέρι του Θεού» από τον τελικό του Μουντιάλ το 1986:

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή