Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μαρτίνς: Αποδείξαμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα

Στη σημασία να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός δημιουργικά την επιτυχία επί της Μίλαν και να μείνει συγκεντρωμένος στη συνέχεια των υποχρεώσεων, παρά την κούραση, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι με τη Λαμία ο Πέδρο Μαρτίνς.

Η πρόκριση εις βάρος της Μίλαν ανήκει στο παρελθόν και οι Πειραιώτες επιστρέφουν σε ελληνικούς «ρυθμούς», υποδεχόμενοι τους Φθιωτούς την Κυριακή (16/12, 19:30) για τη 14η αγωνιστική της Super League.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Στη συνέντευξή του στη NOVA πριν το παιχνίδι, ο Πορτογάλος τεχνικός παραδέχθηκε πως υπάρχει κούραση στις τάξεις της ομάδας του, όμως τόνισε πως αυτή θα παλέψει ως το τέλος για να κατακτήσει τον τίτλο, έχοντας ήδη δείξει πως αποδίδει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι σας χαρακτηρίζουν «στρατηγό» στον ελληνικό Τύπο και παίκτες όπως ο Φορτούνης σας αποθεώνουν;

«Πιστεύω πώς τα πράγματα πρέπει να τα παίρνεις φυσιολογικά. Είναι ιστορική επιτυχία αυτή με την Μίλαν. Έχω ένα γκρουπ παικτών που πίστευαν στην ομάδα και δουλεύουν καθημερινά. Ξέρουν τι έπρεπε να κάνουν και ότι θα τα κατάφερναν. Αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και προσηλωμένοι στο στόχο για το πρωτάθλημα και για το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μεγάλη επιτυχία αυτό που πετύχαμε, αλλά έχουμε προσδοκίες για κάτι περισσότερο. Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε ποιοι είναι οι στόχοι μας. Έχουμε μακρύ δρόμο ως το τέλος της σεζόν. Έναν δρόμο κουραστικό και δύσκολο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να βελτιωνόμαστε. Είμαστε ικανοποιημένοι με όλα όσα έχουν συμβεί, αλλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας για να τους πετύχουμε».

Ένας άνθρωπος που σας εμπιστεύεται πολύ και σας στηρίζει είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ποια είναι η σχέση σας και ποια η σημασία του Καρεμπέ στον πάγκο;

«Θέλω να σας εξηγήσω πώς γνωριστήκαμε. Με επισκέφθηκε σε έναν τελικό Κυπέλλου στην Πορτογαλία και με πλησίασε κάνοντάς μου την πρώτη πρόταση για τον Ολυμπιακό. Από τότε ξεκίνησε μία φιλία. Έχουμε κάνει πολύ σημαντικές συζητήσεις, ταιριάζουμε στις ιδέες. Ο Κριστιάν είναι επαγγελματίας και έχει δείξει τόσα χρόνια πόσο πιστός είναι στις αρχές του και τα ”πιστεύω” του. Συζητήσαμε και είδαμε ότι συμμεριζόμαστε κοινές αξίες και αρχές. Συζητήσαμε και με τον Μαρινάκη στη συνέχεια. Είδαμε ότι και οι τρεις είχαμε κοινό στόχο για τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Συμφωνούμε πολύ στον τρόπο που πρέπει να δουλέψουμε. Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι η παρουσία του Κριστιάν είναι σημαντική και δίνει τα πάντα για την ομάδα. Έχουμε μία πολύ στενή συνεργασία και φιλία που επαγγελματικά με βοηθάει πολύ. Όλοι μαζί με γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε κοινή βάση».

Εξυπνάδα χωρίς φιλοδοξία είναι ένα πουλί χωρίς φτερά. Είναι μία φράση του Σαλβαδόρ Νταλί. Τη χρησιμοποιήσατε γιατί βλέπετε εξυπνάδα στους ποδοσφαιριστές σας;

«Αναφέρομαι στην εξυπνάδα που απαιτεί να αντιμετωπίσεις τακτικά μία τεράστια ομάδα όπως η Μίλαν. Έπρεπε να είμαστε έξυπνοι για να την αντιμετωπίσουμε. Είναι δύσκολο να την κερδίσεις, πόσω μάλλον όταν πρέπει να την κερδίσεις με 2-0 ή 3-1. Όταν έρχεται η Μίλαν στο γήπεδό σου, ξέρεις ότι είναι πολύ πιθανό να σου βάλει γκολ γιατί έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Οπότε εμείς έπρεπε να έχουμε τη φιλοδοξία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έπρεπε να έχουμε πίστη και εξυπνάδα. Η ομάδα αυτή έχει αποδείξει ότι έχει εξυπνάδα και αντιμετωπίζει καταστάσεις μέσα στον αγώνα. Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος για να διαχειριστείς τακτικά ένα τέτοιο παιχνίδι και φιλόδοξος για να πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Όταν λοιπόν δέχεσαι το γκολ από την Μίλαν, εκείνη τη στιγμή είναι δύσκολο να ισορροπήσεις τις σκέψεις σου. Εκεί πρέπει να σκεφτείς ότι πρέπει να βάλεις γρήγορα γκολ. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό μέσα στο μυαλό σου, όμως οι παίκτες το έκαναν, πήραμε μεγάλο ρίσκο γιατί έπρεπε να ανοιχτούμε και να βγούμε μπροστά, αλλά είχαμε την εξυπνάδα να το διαχειριστούμε αυτό».

Μέρος αυτής της εξυπνάδας ήταν η παρουσία του Τοροσίδη στην κορυφή της επίθεσης και οι διαγώνιες κινήσεις του Ποντένσε, αλλά και η αλλαγή των θέσεων σε Φορτούνη και Γκερέρο;

«Όλα αυτά που είπατε ήταν μέρος της στρατηγικής μας. Υπάρχουν αγώνες που επιβάλλεται να κάνεις τέτοια πράγματα. Τα είχαμε δουλέψει πολύ. Το πιο σημαντικό ήταν η αλλαγή ρόλων σε Φορτούνη και Γκερέρο. Η Μίλαν ήξερε ότι θα αντιμετώπιζε τον Γκερέρο ως επιθετικό. Προσπαθήσαμε να την μπερδέψουμε, γιατί εκεί πιστεύαμε ότι ήταν το αδύναμο σημείο της. Να τραβήξουμε δηλαδή πιο πίσω την επίθεσή μας και να την μπερδέψουμε. Επίσης, η κίνηση με τον Τοροσίδη ήταν επιτυχημένη, όπως φυσικά και η αλλαγή ρόλων σε Φορτούνη και Γκερέρο. Ο ”Τόρο” δεν είναι παίκτης που μπορεί να χρησιμοποιείται συνέχεια, όμως, όταν πρέπει να παίξει, πρέπει να τον βάλουμε. Είναι ψύχραιμος και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ξέρουμε ότι με την εμπειρία του μπορούσε να διαχειριστεί αυτό που γινόταν και τον στόχο που είχαμε. Επίσης είχαμε στερέψει από τις επιλογές και με τα όπλα που είχαμε, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ο Τοροσίδης με την εμπειρία του και την ψυχραιμία του έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Είναι εκπληκτικό να κάνουμε τέτοια ποδοσφαιρική ανάλυση, γιατί στην Πορτογαλία δεν κάναμε τέτοια ανάλυση».

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει τους «τελικούς» του στην Ευρώπη χωρίς τον Χριστοδουλόπουλο, χωρίς τον Χασάν και χωρίς τον Μάνο που δεν είναι δηλωμένος. Ο Ναουέλ ήταν επίσης τραυματίας. Έπρεπε όμως να βάλετε τρία γκολ στην Μίλαν και τα βάλατε…

«Όλη την ώρα μιλάμε για την έλλειψη επιτυχίας στην εκτέλεση, όμως, αν δείτε τα γκολ που έχουμε βάλει στην Ευρώπη, είναι εκπληκτικά. Είναι πολύ καλή η επίθεση στην Ευρώπη και αυτό δείχνει ότι έχουμε την ποιότητα και την επιτυχία στην επίθεση. Στο πρωτάθλημα δεν συμβαίνει όμως για διάφορους λόγους. Η διαφορά μας είναι 8 βαθμοί, όμως, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην πραγματικότητα στην Ελλάδα. Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το κυνηγάμε. Η εικόνα της επίθεσης στην Ελλάδα θα αλλάξει. Θα επιμείνουμε τόσο πολύ στο να είμαστε στο τέλος εμείς οι πρωταθλητές. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το κυνηγάμε».

Είναι τόσο δύσκολο το επόμενο ματς όταν έχει ξοδευτεί τόση πολύ ενέργεια στο προηγούμενο ματς. Μπροστά σας έχετε την Λαμία, μια ομάδα που είναι δυσκολοκατάβλητη.

«Υπάρχει κούραση από το παιχνίδι με την Μίλαν. Όμως έχουμε πάρει μία δυνατή βιταμίνη μετά από αυτή την επιτυχία. Παρόλο που είμαστε κουρασμένοι, έχουμε γίνει πιο δυνατοί. Υπάρχουν παίκτες που δεν θα βρίσκονται σε καλές συνθήκες αγωνιστικής ετοιμότητας. Έχουμε την ποιότητα στο ρόστερ να έχουμε δύο παίκτες σε κάθε γραμμή. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, όμως, εμείς θα παίξουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Θα έχουμε παίκτες κουρασμένους και ξεκούραστους που θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη».

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή