Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μαρτίνς για το Ολυμπιακός - Γουλβς: Προετοιμάσαμε το ματς χωρίς πανικό

Μαρτίνς για το Ολυμπιακός – Γουλβς: Προετοιμάσαμε το ματς χωρίς πανικό

Δεν θέλησε να πάρει μέρος στον πανικό που επικρατεί για τον κορονοϊό ο Πέδρο Μαρτίνς, μιλώντας για το ματς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς.

Ο Πορτογάλος προπονητής παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης για τους «16» του Europa League και οι περισσότερες ερωτήσεις που του έγιναν αφορούσαν στον κορονοϊό, με τον ίδιο πάντως να μη δείχνει διάθεση πανικού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρτίνς.

Για τον κορονοϊό: «Θέλω να είμαι σαφής. Το πρώτο που θέλω είναι να ευχηθώ καλή ανάρρωση στον πρόεδρο. Να είναι γρήγορα κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι χθες μετά την προπόνηση, μετά την πληροφόρηση για το πρόβλημα υγείας του προέδρου μας ακολουθήσαμε όλα τα πρωτόκολλα και ότι προβλέπουν οι επιστήμονες όχι μόνο για να προφυλάξουμε εμάς αλλά και την κοινωνία. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος που να είχε κάποια ένδειξη ή σύμπτωμα ότι είναι φορέας του κορονοϊού.

Δεδομένων όσων ξεκαθάρισα μόλις τώρα, προετοιμάσαμε χωρίς πανικό το ματς. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ σοβαρός και υπεύθυνος σύλλογος. Ξεκάθαρα δεν μας αρέσει που θα παίξουμε χωρίς κόσμο αλλά πρέπει να προφυλάξουμε την δημόσια υγεία. Επομένως πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των αρμοδίων. Όλοι γνωρίζουμε πως στο Καραϊσκάκη ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Όμως πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των υπευθύνων και των ειδικών».

Για το αν υπάρχει «αντίβαρο» για την απουσία του κόσμου: «Έχουμε την θέληση για τη νίκη. Το πάθος μας. Θα παίξουμε με την ψυχή μας και όλα τα “όπλα” μας για να φτάσουμε στη νίκη. Σίγουρα δεν μας αρέσει που δεν θα έχουμε το πολύ καλό κλίμα του κόσμου μας. Θα είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι με χαρακτήρα, ψυχή και πάθος.

Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδια για εμάς. Θα παίξουμε με ομάδα οργανωμένη, με τέλειο προσανατολισμό και που έχει και αυτή πάθος και ισχυρή θέληση. Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε το ματς αύριο και ας μην έχουμε τον κόσμο μας».

Για την 11άδα και για τον φόβο που υπάρχει για τον κορονοϊό: «Καταρχήν δεν σκέφτεται κανείς στην ομάδα τον κορονοϊό. Όλοι έχουμε ελεγχθεί και είμαστε καλά. Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε και να σεβόμαστε τις οδηγίες. Ο πανικός δεν βοηθάει κανέναν. Να μείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στις δραστηριότητές μας. Για την 11άδα αύριο θα μάθετε».

Για το γεγονός ότι ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο είπε πως η Γουλβς δεν συμφωνεί στο να γίνει το ματς: «Κάθε άνθρωπος μπορεί να αντιδράει όπως αισθάνεται. Όμως εμείς επιλέγουμε να εμπιστευθούμε τους αρμόδιους. Εάν μας πουν το παιχνίδι να γίνει χωρίς κόσμο θα το σεβαστούμε. Εάν μας πουν να μην γίνει, το ίδιο. Καταλαβαίνουμε την θέση του αντίπαλου προπονητή.

Εμείς είμαστε η μόνη ομάδα που λειτούργησε έτσι και τόσο σωστά σε μία Ευρώπη με χιλιάδες κρούσματα. Βρεθήκαμε όλοι αρνητικοί και αυτό διαλύει κάθε αμφιβολία για όποιον μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα είναι μεγάλο και όλοι μπορεί να έχουμε έναν γνωστό που να έχει μολυνθεί».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει ακόμη μία αγγλική ομάδα φέτος: «Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να βάλουμε σειρά. Να μην βάλουμε ταμπέλες και να μην συγκρίνουμε τις αγγλικές ομάδες. Η Τότεναμ, Άρσεναλ και Γουλβς είναι ομάδες με καλή μεταβίβαση και γρήγορες.

Υπό αυτήν την έννοια μοιάζουν. Ίσως να μην έχει το ποδόσφαιρο κατοχής της Τότεναμ ή της Άρσεναλ ή το στιλ της Μπέρνλι. Δεν είναι ίδιες οι ομάδες. Το μεγάλο πλεονέκτημα των Γουλβς είναι ότι στηρίζεται στην ομαδική δουλειά, την ποιότητα και την πολύ καλή οργάνωσή της».

Για τον Ντάνιελ Ποντένσε: «Ο Ντάνιελ έχει κάνει τεράστια βήματα στην καριέρα του. Κυρίως οφείλεται στον ίδιο. Είναι τελείως διαφορετική εικόνα του βέβαια από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό από την Σπόρτινγκ. Αυτό μας δείχνει πως είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Αύριο θα είναι αντίπαλός μας. Αύριο θα προσπαθήσουμε – εάν μας επιτρέπετε την έκφραση – να τον… τιμωρήσουμε».


Πηγή