Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μαρτίνς: Ξέρουμε για τις σχέσεις με Ερυθρό Αστέρα, αλλά ήρθαμε για τη νίκη

Μαρτίνς: Ξέρουμε για τις σχέσεις με Ερυθρό Αστέρα, αλλά ήρθαμε για τη νίκη

Μπορεί ο Ολυμπιακός να διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά η ελληνική ομάδα θα παραταχθεί αύριο (01/10, 22:00) στο Βελιγράδι με μοναδικό στόχο τη νίκη, στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα, τονίζοντας πως δεν είναι τελικός και πως διαφέρει σε σχέση με τα προηγούμενα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του. Επίσης, ο Πορτογάλος δήλωσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα τα μέλη του ρόστερ, ενώ όσον αφορά το στιλ παιχνιδιού που θα ακολουθήσουν οι Πειραιώτες, τόνισε πως θα βασίσουν το παιχνίδι τους στην κατοχή της μπάλας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρτίνς για:

Τον αγώνα: «Είναι σημαντικό ματς, όχι τελικός. Θα κριθούν πολλά από το αποτέλεσμα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι καθοριστικό για τη συνέχεια, παρότι είμαστε σε μία διοργάνωση που σε αυτό το κομμάτι της είναι πολύ μικρή».

Το σφιχτό rotation και το εάν σκέφτεται να κάνει αλλαγές: «Δεν βασίζομαι σε έντεκα παίκτες, έχω τη χαρά και την ευτυχία να έχω ομάδα που βασίζεται σε πολλούς ποδοσφαιριστές και οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να μας εκπροσωπήσει. Θα δείτε αύριο…».

Το εάν υπάρχουν ομοιότητες στην τακτική σχετικά με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Είναι τελείως διαφορετικά τα παιχνίδια μας σε σχέση με Μπασάκ και Κράσνονταρ γιατί δεν είναι νοκ άουτ. Αυτήν τη στιγμή μαζεύουμε βαθμούς, κανείς δεν θα αποκλειστεί αύριο. Περιμένουμε έναν Ολυμπιακό με ποιότητα, χαρακτήρα και που θα έχει την κατοχή της μπάλας».

Το ενδεχόμενο αρνητικού αποτελέσματος: «Δεν περνάει από το μυαλό μου το αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς δεν γίνεται να ξεκινήσεις ένα παιχνίδι σκεπτόμενος τι θα γίνει αν θα χάσεις. Έχουμε έρθει εδώ πολύ καλά προετοιμασμένοι».

Τον Ερυθρό Αστέρα και το προφίλ του: «Πιστεύουμε πως είναι ομάδα που είναι ενωμένη, ποιοτική και ήρεμη. Φάνηκε η υπομονή της στο ματς με την Μπάγερν. Ακολούθησε και το ματς με την Παρτιζάν, ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, διαφορετικό βέβαια από ένα ματς Champions League. Εμείς θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γνωρίζοντας πως ο αντίπαλος θα έχει την ίδια ηρεμία σε όλη την διάρκεια του ματς».

Τις φιλικές σχέσεις των ομάδων και των οπαδών: «Γνωρίζω για τις σχέσεις, όμως για εμένα και τον αντίπαλο προπονητή μας ενδιαφέρει το θέαμα. Οι φιλίες είναι φιλίες, όμως έχουμε στόχο τη νίκη. Θέλουμε να τιμήσουμε το ελληνικό και το σερβικό ποδόσφαιρο με ένα όμορφο και υψηλού επιπέδου παιχνίδι».

Γκερέρο: Είμαστε Ολυμπιακός, στόχος η νίκη

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός επιθετικός δεν έκρυψε ότι θα ήθελε ένα γκολ και στο Βελιγράδι, ενώ στάθηκε στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές που έχει προσφέρει η ομάδα του, τονίζοντας ότι στόχος είναι να κάνει κάτι ανάλογο και αύριο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Γκερέρο για:

Το παιχνίδι στο Βελιγράδι: «Θα παίξουμε σε μία ατμόσφαιρα που δεν θα είναι εύκολη. Όμως, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να προσφέρουμε ένα καλό παιχνίδι και να προσφέρουμε καλό θέαμα στους φιλάθλους μας και φυσικά να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Τον ρόλο του φορ σε τέτοια ματς: «Φυσικά και είναι σημαντικός ο ρόλος του επιθετικού και να σκοράρει. Όμως πάντα πρέπει να βοηθάμε και αμυντικά και επιθετικά. Φυσικά, εάν η ευκαιρία σου επιτρέψει να σκοράρει και την έχεις, θα το κάνεις. Δουλειά μας, όμως, είναι να συνεισφέρουμε και αμυντικά».

Τις πολύ καλές επιδόσεις του Ερυθρού Αστέρα εντός έδρας: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την ποιότητα του συλλόγου. Εμείς, από την άλλη, είμαστε Ολυμπιακός και έχουμε κάνει και προσφέρει μεγάλες βραδιές στην Ευρώπη. Στόχος είναι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ και ο στόχος μας είναι η νίκη».


Πηγή