Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Με κορονοϊό πέντε παίκτες της Βιλερμπάν πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό

Η επόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη Euroleague, Βιλερμπάν, μετρά πέντε παίκτες θετικούς στον κορονοϊό, καθώς και δύο μέλη του τεχνικού τιμ.

Θετικός στον κορονοϊό έχει βρεθεί τόσο ο πρώτος προπονητής της Τι Τζέι Πάρκερ, καθώς και ο βοηθός του.

Ο γαλλικός σύλλογος είχε ανακοινώσει στις 10 Οκτωβρίου πως δύο παίκτες της έχουν προσβληθεί από τον ιό, αλλά μετά τις νέες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν όλα τα μέλη του συλλλόγου, τρεις ακόμη αθλητές βρέθηκαν θετικοί.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί στις 17:00 σήμερα (12/10) με προορισμό τη Γαλλία και τη Λιόν, ενόψει της αυριανής (13/10) αναμέτρησης με τη Βιλερμπάν, με προγραμματισμένη ώρα έναρξης τις 21:45, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.

H ανησυχία στις τάξεις των πρωταθλητών Ελλάδας είναι εύλογη. Σύμφωνα με το ειδικό πρωτόκολλο της Euroleague για την πανδημία του κορονοϊού, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά εφόσον η Βιλερμπάν μπορεί να παρατάξει οκτώ παίκτες.

Η Βιλερμπάν έχει δηλωμένο ρόστερ 15 παικτών στη Euroleague και επομένως δεν τίθεται θέμα μη διεξαγωγής του αγώνα Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός, βάσει πρωτοκόλλου.

Δεδομένο είναι πως ο τεχνικός της, Τι Τζέι Πάρκερ και ο βοηθός του, καθώς και οι πέντε παίκτες της Βιλερμπάν που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό δεν θα είναι στο γήπεδο αύριο (13/10) για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Στον αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος, το σαββατοκύριακο, ο Νόρις Κόουλ της Βιλερμπάν ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή (πέρασε στη θέση του ο Πολ Λακόμπ), μετά από 40 δευτερόλεπτα. Στον γαλλικό σύλλογο έμαθαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με τη Σολέ και ο Κόουλ είχε ήδη δηλωθεί στην αρχική πεντάδα. Στη θέση του βασικού προπονητή, Τι Τζέι Πάρκερ, όρθιος βρισκόταν στο παιχνίδι με τη Σολέ, ο Φεντερίκ Φοτού.

Σε μία χώρα, όπου καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, αυτή την εποχή, στη Γαλλία, το υγειονομικό πρωτόκολλο επιτρέπει την παρουσία φιλάθλων, στους αγώνες της Euroleague.


Πηγή