Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Με νίκη γύρισε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Με νίκη γύρισε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Με γκολ των Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην επιστροφή του στη Λεωφόρο.

Το ζητούμενο για τους πράσινους ήταν να δώσουν συνέχεια στη νίκη επί της ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά οι Ηπειρώτες μπήκαν καλά στον αγώνα και με πίεση ψηλά δυσκόλευαν πολύ το παιχνίδι των γηπεδούχων. Ο ΠΑΣ τα πήγαινε πολύ καλά, αλλά στο 29′ το χέρι του Σάλιακα στην κεφαλιά του Μακέντα, είχε ως αποτέλεσμα το πέναλτι για τον Παναθηναϊκό.

Πέναλτι που έγινε γκολ από τον Βιγιαφάνιες, με τους πράσινους να ανοίγουν το σκορ και να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 45′ με τον Χατζηγιοβάνη, μετά την μπαλιά του Ζαγαρίτη, για το 2-0. Δεν έγινε εκεί, έγινε στο 59′ όμως, με τον Αϊτόρ να νικάει με όμορφο τρόπο τον Χουτεσιώτη και να βρίσκει δίχτυα.

Το ματς κυλούσε μια χαρά για τον Παναθηναϊκό, αλλά οι αλλαγές του Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος έβγαλε τους Κουρμπέλη και Χατζηγιοβάνη, είχαν ως συνέπεια η ομάδα να τα χάσει για κάποια λεπτά και ο ΠΑΣ να προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί, χωρίς όμως να τα καταφέρει επειδή στάθηκε άτυχος με το δοκάρι του Σάλιακα στο 78′.

Οι Γιαννιώτες έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε ελπίδες για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αλλά οι πράσινοι κράτησαν το 2-0 και πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους, πλησιάζοντας -με ματς περισσότερο- στο -1 την 4η ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (71′ Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος (46′ Αϊτόρ), Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης (71′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (90′ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (81′ Καρλίτος).

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Ροντρίγκο, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας (46′ Καρτάλης), Κάστρο, Σιόντης, Μπρένερ (60′ Νάουμετς), Ελευθεριάδης, Παμλίδης.


Πηγή