Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ο Ραζβάν ήταν κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό

Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ο Ραζβάν ήταν κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου μίλησε για τον γιο του Ραζβάν και τόνισε πως έφτασε μια ανάσα από το να αναλάβει τον Ολυμπιακό πριν οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν πίσω.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου στην ρουμανική τηλεοπτική εκπομπή Marius Tuca Show:

«Ήταν μια φανταστική χρονιά για τον Ράζβαν, όμως πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν άφησε την Ξάνθη δεν ήξερε τι να κάνει. Μάλιστα, ήταν κοντά στο να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά δεν προχώρησε η συμφωνία. Μπορούσε να πήγαινε στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός την τελευταία στιγμή παραιτήθηκε επειδή δεν τον εμπιστεύτηκε. Δεν πήγε στον Ολυμπιακό και έμεινε σπίτι. O ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε γι’ αυτόν, όμως το πρώτο διάστημα ήταν δύσκολο. Οι οπαδοί ήταν εναντίον του, αν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι οι πιο φανταστικοί στον κόσμο. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο για τον Ράζβαν, καθώς η ομάδα τιμωρήθηκε με 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και ήταν αναγκασμένη να αγωνίζεται στην έδρα της χωρίς φιλάθλους.

Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, γιατί για μένα κατέκτησε και το περσινό! Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν η ικανότητα αυτής της ομάδας, του προπονητή αλλά και των ΜΜΕ να μην τα παρατήσουν και να πάρουν εκδίκηση! Τελικά φέτος, κατέκτησαν αήττητο πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Για την αγάπη του γιου του για το ποδόσφαιρο: «Πρέπει να καταλάβετε ότι ήταν δίπλα μου από την ηλικία των 4-5 ετών σε όλα τα γήπεδα, παντού. Είχε ένα απίστευτο πάθος από μικρός για το ποδόσφαιρο, πάντα αυτό σκεφτόταν! Έτσι, κάποια στιγμή του είπα «γίνε τερματοφύλακας, αυτός είναι ο μόνος τρόπος, ώστε κανείς να μη σε συγκρίνει με μένα». Μπορεί να μην είχε το απαραίτητο ύψος, αλλά είχε μια… τρομακτική φιλοδοξία, πολύ καλές αντιδράσεις».

Για το γεγονός ότι ακολούθησε την καριέρα του προπονητή: «Αφού τελείωσε την καριέρα του ποδοσφαιριστή, παρέμεινε στο χώρο ως αντιπρόεδρος της Ραπίντ, με την οποία κατέκτησε μάλιστα το πρωτάθλημα. Όμως, μετά από ένα χρόνο μου είπε: «Πατέρα, δεν μπορώ να το κάνω αυτό, θέλω να γίνω προπονητής, θέλω να γίνω προπονητής». Έτσι, εγώ του είπα: «Ωραία, σταμάτα και άρχισε να προετοιμάζεσαι».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή